Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Vodimo vas tamo gde Dunav ljubi nebo...

Dunav je, nakon Nila, najpretraživaniji naziv reke na svetu i najpretraživanija reka u kategoriji turističkih pojmova. Sad je Dunav i na Google Street Viewu!

Dunav protiče kroz šest država, tri prestonice, brojne gradove, klisure i kraj hiljada impresivnih krajolika. Kompanija Google vas poziva na putovanje Dunavom, od Bratislave do Černavode, zahvaljujući fotografijama servisa Street View na Google Maps koje prikazuju sve lepote druge najduže i druge vodom najbogatije reke u Evropi.

Kompanija Google je napravila fotografije spektakularnog Dunava tokom kasnog leta prošle godine, slikajući širom Slovačke, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Bugarske i Rumunije. I dužina i pravac prostiranja Dunava čine ove fotografije veoma impresivnim. “Zbirka fotografija načinjenih na toku Dunava, jedna je od naših najvećih zbirki, a prva koja sadrži fotografije napravljene u šest zemalja. Svako može da krene na krstarenje Dunavom i otkrije nezaboravna mesta kao što su grad Beograd, Budimpešta i dunavske klisure”, kaže Ulf Spicer, program menadžer za Street View.

“Dunav, biser Evrope, biće dostupan čitavom dužinom toka kroz Srbiju svim korisnicima Google Street View mapa. Baš kao da se nalaze na Dunavu, svi će moći da pogledaju prekrasne prizore u delu toka kroz Beograd i Novi Sad, ili fotografije nekih od netaknutih bisera prirode, kao što su Prirodni rezervat Koviljsko ili Krčedin. Prateći fotografije i dalje, svako će moći da pronađe svoju omiljenu tačku najpoznatije reke Srbije”, izjavio je Joško Mrndže, direktor Googla za Adriatic region.

Fotografije su prikupljene pomoću trekkera postavljenog na brodu MB “Treasures”, kojim putnici idu na rekreativna krstarenja Dunavom. Ovim brodom upravlja američka kompanija Tauck, vodeća kompanija kada su u pitanju putovanja najboljeg kvaliteta, i Scylla, partnerska kompanija koja organizuje krstarenja Dunavom i drugim evropskim rekama.

Trekker je dizajniran da zabeleži panoramski snimak od 360 stepeni, uz pomoć 15 sočiva na vrhu jarbola, od kojih je svako okrenuto u različitom pravcu. Slike su zatim dodate u Street View koji je dostupan preko servisa Google Maps.

Do sada je Trekker snimao neka od zapanjujuće lepih predela i delova svetskih baština, kao što su Veliki kanjon, Tadž Mahal, planina Fudži, ostrva Galapagos pa čak i poznatu pešačku zonu Venecije, što je deo napora kompanije Google da raznoliku baštinu i lepotu sveta  učini dostupnijom svima.

Izvor: www.mondo.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries