Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue06062023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Pontonski čamac PrinceCraft Vogue 25SE

Večita dilema svakog ozbiljnijeg nautičara, počinje od osnovnog pitanja kakav čamac, brod ili jedrilicu sebi priuštiti. Ukoliko ovu nedoumicu postavimo u isti novčani segment, onda se „koplja lome“ oko ribarskog čamca, komfornog deplasmanskog plovila, brzog a neudobnog glisera, jedrilice, samogradnje na burićima, fisksnog pontona sa vikendicom na njemu i još bar desetak plovnih podvarijanti.

Poslednjih godina na tržištu se pojavila i postaje sve popularnija kategorija pontonskih brodova, koja osim jedriličarskih ambicija, nudi gotovo idealan kompromis svih navedenih plovila za dnevnu upotrebu. 

Kod nas potpuno nepoznata kanadska firma PrinceCraft, koja posluje u sastavu američke mega korporacije Brunswick (Sea Ray, Bayliner, BostonWhaller, Quicksilver i mnogih drugih), tržištu nudi čitavu paletu komfornih pontonskih plovila u rasponu od 6 do 9 metara. 

Aluminijumska konstrukcija
Ovom prilikom predstavljamo zlatnu sredinu ponude, model Vogue 25SE. Kako je već na samim fotografijama lako moguće zaključiti, Vogue 25 SE pripada klasi luksuzno opremljenih pontonskih plovila, namenjenih pre svega mirnim rečnim ili jezerskim vodama. 

Njegovi tvorci su posebno ponosni na konstrukciju koja je izrađena od aluminijuma i aluminijumskih legura, na čiju je osnovu montirana paluba. Vogue 25SE plovi na dva ili po zahtevu tri plovka izrađena takođe od aluminijuma, kojima je pridružena krmena kobilica zarad postizanja stabilnosti držanja pravca i manevrisanja. Ponton sa dva plovka je namenjen poludeplasmanskom korišćenju, dok ona sa tri imaju ozbiljne sportske gliserske ambicije. 

Površina garsonjere
Svojom dužinom palube od bezmalo 8 metara i ukupnom širinom od 2,6 metara, korisnicima nudi zavidnu operativnu površinu od dvadesetak kvadratnih metara. Imajući u vidu da kod enterijera pontonskog broda nema krivina i zaobljenja, već je sve pod pravim uglovima, kontruktorima nije bilo teško da na ovom prostor smeste sve ono za šta im na klasičnom plovilu treba bar duplo veća dužina. 

Upečatljiv pramčani deo predviđen za potpuni odmor, sastoji se od dve komforne ležaljke i nautičkog stola, koji ovaj deo u trenutku pretvara u prostor za druženje 6 do 8 osoba.

Iza njih, u centralnom delu plovila je dobro organizovana kormilarnica sa svim potrebnim instrumentima i upravljačkim mehanizmima. Prostor u stubu kormilarnice je iskorišćen, ni manje ni više nego za priručni hemijski WC. U njemu sigurno nije neki komfor, ali je ipak zaštićen od pogleda znatiželjnika. 

Kuhinja, šank, frižider
Sa druge strane kormilarskog dela je onaj koji svi nautičari posebno vole! Kuhinjski! Plinski štednja, originalan pećnica, sudoper, frižider i šank sto sa dve stolice, sadrže ono što u principu imamo u mnogo većim stambenim kuhinjama. 

Iako je predviđen prvenstveno za dnevna krtsarenja, zahvaljujući veoma kvalitetnom sistemu tendi koja putnike štiti od kiše, uz vrlo jednostavan zahvat, ceo ponton se za 10 minuta pretvara u ploveći šator, pogodan za višednevno korišćenje. 

Solidna ekonomičnost
Za razliku od klasičnih glisera koji za svoju plovnost zahtevaju bar 250 „konja“, pontonsko plovilo traži mnogo manje snage, što znači da je i jeftinije u nabavci ali još više u eksploataciji! Vogue se serijski oprema vanbrodskim agregatom od 100 do 175 KS koji plovilo teško svega 1000 kilograma pokreće do krstareće brzine od 20 čvorova. 

Sve u svemu, plovila pontonskog tipa kao da su stvorena za naše kontinentalne nautičare! Naravno, ona ne moraju biti ovako lusuzna, ali po uzoru na ovo koje predstavljamo, vešte ruke majstora u dvorištu mogu učiniti puno toga za neuporedivo manje novca. 

Jer uživanje je isto bez obzira na cenu i dužinu plovila! Treba biti samo pravi nautičar, a ne folirant na skuteru!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&;v=egBotOKHoDU

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries