Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Srpska seksi 007 jahta!

Srpska kompanija „Art of kinetik“ prikazala je javnosti još jednu luksuznu jahtu - „antagonist“, elegantan drveni model čije linije podsećaju na šezdesete i sedamdesete godine prošlog veka.

Sa drvenim trupom i maksimalnom brzinom od 42 čvora, ovaj gliser ne odgovara samo eri Šona Konerija u „Džemsu Bondu“ već je i impresivno moćan i seksi, kako su ga opisali mnogi svetski dizajneri.

Jedanaest metara dugačak vikend kruzer pokreću dva dizel „janmar“ motora omogućavajući mu da krstari brzinom od 33 čvora. Dizajn broda uključuje neobično veliki otvoreni kokpit i prostor za smeštaj do osam putnika. Tu je i prostrana površina za sunčanje, dok se ispod palube nalazi velika klimatizovana prostorija sa skladištem, kupatilom, prostorom za boravak i drvenom radnom pločom.

Inženjeri su devet meseci radili na sedištima za kokpitom i predstavili ergonomski dizajn u koji su uklopljeni i frižider i kutija za piknik. Sva sedišta koja se nalaze na palubi opremljena su specijalnom kožom koja je otporna na UV zrake, slanu vodu, ulje za sunčanje i sprej protiv insekata. Cena „antagonista“ još nije objavljena. Inače, brodogradilište „Art of kinetik“ je pre nekoliko godina privuklo veliku pažnju svetske nautičke javnosti svojim avangardnim gliserima „hedonistom” i „mazohistom”.

Iz Beograda u svet

„Art of kinetik“ je firma iza koje stoji Boris Ivanović. Objašnjavajući kako je iz Beograda uplivao u nautičke vode, on kaže da su brodovi koje prave jedinstveni možda baš zato što nisu iz neke nautičke velesile. „Uvek nailazimo na čuđenje da naša plovila dolaze iz Beograda, bez nekog predumišljaja, a zatim kažu - ako je ovako, onda je super. Jedan od razloga zašto je naš brod toliko jedinstven svojim konceptom i dizajnom možda je to što nismo iz Italije, jer njihovi brodovi liče jedan na drugi. Kako nismo pod uticajem cele te industrije, nego smo izolovani ovde, to nam je dalo priliku da predstavimo neku svoju viziju - izjavio je novinaru hrvatskog portala „jahtinonlajn“.

Izvor: www.alo.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries