Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon12042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Тешки четверац стигао до сребра

Четверац без кормилара Урош Димитријевић, Марко Ристић, Душан Славнић, Зоран Рајић освојио је сребрну медаљу на 61. интернационалној регати на Бледском језеру, уз учешће веслача и веслачица из 15 земаља – Аустрије, Немачке,Швајцарске, Чешке, Словачке, Мађарске, Хрватске, Србије, Турске, Грчке, Египта, Кине САД, Грузије и Словеније.

Једини наш чамац који се на Бледу огледао под заставом Србије, а кога чине наши сениори Б, у финалу заузео је друго место с временом 6:12.08. Злато је освојио чамац кинеског Јиангсуа (6:10.18), а брозну репрезентативна посада Швајцарске (6:12.54). Четврти је био чамац Чешке (6:13.17), пета посада Хрватске 6:18.58, а последња Мађарска (6:25.15).

Поред сениорског тешког четверца, на овој регати учествовали су бројни чамци из Србије који су наступали под бојама својих клубова.Посаде из наше земље су се првог дана такмичења нашле у шест финала. Бронзана одличја освојили су Јована Станивук (Чуруг) у скифу за јуниорке (резултат у финалу 8:32.46), Александар Изда, Ђорђе Урукало, Иван Грубор и Димитрије Иброчић (Данубиус 1885) у четверац скулу за јуниоре (6:21.66) и Коста Бањац и Андрија Симеуновић (Галеб) у двојцу без кормилара за кадете (7:29.90). Вукашин Пивач (Графичар) био је пети у скифу за јуниоре (7:25.31), а исти пласман имали су Милош Башић, Милан Швоња, Никола Саратлић и Урош Ненадић (Данубиус 1885) у четверац скулу за јуниоре (6:45.56). Милица Слијепчевић (Данубиус 1885) заузела је пето место у финалу скифа за сениорке (8:21.52), док су Никола Цвијетић (Црвена звезда) и Филип Продановић (Галеб) били четврти у окршају за одличја у дубл склулу за лаке веслаче за сениоре (7:00.45).

Другог дана наши су веслали у шест финала. Сребрна одличја освојили су Љиљана Јошић (Чуруг) и Милица Слијепчевић (Данубиус 1885) у дубл скулу за сениорке (7:18.49), Вук Младеновић, Веселин Тричковић, Вања Обрадовић и Дамјан Лазић (Партизан) у четверцу без кормилара за јуниоре (6:27.01) и Јована Станивук (Чуруг) и Маша Станисављевић (Галеб) у дубл скулу за јуниорке (7:36.62), а бронзано Коста Бањац и Андрија Симеуновић (Галеб) у двојцу без кормилара за кадете. Вељко Милановић, Радош Милићевић, Павле Симић и Алекса Поповић (Црвена звезда) заузели су четврто место у финалу четвераца без кормилара за јуниоре (6:32.83). У финалу јуниорских четверац скулова Александар Изда, Ђорђе Урукало, Иван Грубор и Димитрије Иброчић (Данубиус 1885) били су четврти (6:21.96), а Милош Башић, Милан Швоња, Никола Саратлић и Урош Ненадић (Данубиус 1885) шести (6:37.60). Сениорски дубл скул за лаке веслаче Никола Цвијетић (Црвена звезда), Филип Продановић (Галеб) остварио је исти пласман као и дан раније. У финалу ове дисциплине заузео је четврто место (6:45.16).

Izvor: www.dnevnik.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries