Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun03262023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

SSM-ova jahta traži kupca za 2 milijuna kuna

Zapuštena ljepotica – jahta "Le Mirage" duga 30 metara, izgrađena 1969. godine u Italiji, traži novog vlasnika. Luksuzni brod, koji je već godinama privezan uz lukobran ACI-jeve marine, početkom travnja naći će se naći dražbi na Trgovačkom sudu. Ovrhu protiv njenog vlasnika, kompanije "Split Ship Management" (SSM) koja je odnedavno u stečaju, još 2011. pokrenuo je Hypo Leasing.

Nekada se za "Le Mirage" pisalo da je jedna od najskupljih na Jadranu i da vrijedi šest milijuna eura. No, sredinom 2012. procijenjena je na 812.500 eura ili 6,17 milijuna kuna. Budući da se radi o drugom dražbenom ročištu, kupac može ponuditi samo jednu trećinu njene procijenjene vrijednosti, odnosno 2,05 milijuna kuna.

Ako se javi više zainteresiranih potencijalnih kupaca, vjerojatno će se postići znatno veća cijena. No, ako nitko ne uplati 65.000 eura pologa za prisustvovanje dražbi (10 posto cijene bez PDV-a), prebijanjem kupoprodajnog iznosa i svojeg potraživanja jahtu može preuzeti i Hypo Leasing, te tako spriječiti njeno daljnje propadanje.

Skupi vez nije plaćen tri godine, pa će se i ACI namiriti od prodaje broda. Sud je nedavno promijenio brave na brodu, jer je vlasnik odbijao predati ključeve, pa "Le Mirage" moći razgledati zainteresirani kupci.

U ponedjeljak se s broda nije mogla spustiti rampa, pa je za ulazak bilo potrebno i malo spretnosti. Suprotno čeličnom trupu, unutrašnjost u mahagoniju odiše toplinom. Starinski brodski salon je i dalje uređen i ukrašen.

Uz vlasničku kabinu, tu su i tri gostinjske, te još jedna za skipera. U kuhinji, pokraj strojarnice, nalazi se mali lift kojim se hrana slala u malu čajnu kuhinju pokraj salona, a kupaonice krase mramor i starinske slavine. Paluba za sunčanje je prikladno opremljena ležaljkama. Vlasnici susjednih brodova nam pričaju kako je jedna osoba donedavno čuvala "Le Mirage" i na njoj živjela. Strojarnicu s dva dizelska stroja održavaju mornari iz marine.

Bogata prošlost

Prije SSM-a, vlasnik jahte bio je danas pokojni Radovan Volmut koji je za svoje plovilo govorio da je poput hotela sa šest zvjezdica. U brodskoj kuhinji su delicije spremali poznati chefovi, a Volmut je jahtu iznajmljivao bogatašima koji su na njoj jeli srebrnim priborom iz engleskog porculana i pili francuske šampanjce.

Pripadnica domaćeg jet-seta Snježana Mehun koja je na njoj boravila jednom je prilikom otkrila da se za tjedni najam trebalo izdvojiti 35.000 eura.

Zoran Miletić, stečajni upravitelj "Split Ship Managementa", objašnjava da se jahta ne prodaje u stečaju jer je ranije pokrenut ovršni postupak.

– Iako bi volio da je "Le Mirage" u stečajnoj masi, ovako brigu o njoj vodi banka – kaže Miletić.

Izvor: www.pomorac.net

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries