Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu08052021

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

4 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

6 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

U riječku luku pristao dosad najveći brod

RIJEKA - Na kontejnerski terminal Brajdica u riječkoj luci u petak ujutro je privezan najveći dosad brod u povijesti te luke, "Gerda Maersk" duljine 367 metara. Brod je kapaciteta 10.150 kontejnerskih jedinica TEU, a u Rijeku je stigao u sklopu novog zajedničkog servisa brodara Maersk Line i MSC, istaknuto je na konferenciji za novinstvo u sjedištu tvrtke Jadranska vrata, koja upravlja kontejnerskim terminalom na Brajdici.

Ta dva najveća svjetska kontejnerska brodara su prošle godine zaključili ugovor pod nazviom 2M East-West Network na rok od 10 godina, kojim će se povezivati tržišta Azije, Europe i SAD. Na servisu su angažirana 193 broda na 22 linije s ticanjem 77 luka, a ukupan kapacitet prevezenog tereta je 2,4 milijuna TEU.

U sklopu servisa je za jadranske luke Kopar, Trst i Rijeka predviđeno ticanje jednom tjedno, s 15 brodova kapaciteta od 9650 do 11.300 TEU.

Novi izvršni direktor tvrtke Jadranska vrata (AGCT) Alessandro Becce kazao je da je postignut cilj prethodnih uprava AGCT da se u Rijeku privuku najjači svjetski brodari. Zahvaljujući mogućnosti priveza najvećih brodova otvara se nova faza razvoja terminala, a cilj je sada snažnije otvoriti koridore prema susjednim zemljama, rekao je Becce. Novi izazov je, dodao je, pokazati tržištu da možemo iskoristiti pružene prilike.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je kako se ovim novim poslovima potvrđuje opravdanost proširenja terminala te pronalaska strateškog partnera u upravljanju terminalom, u ovom slučaju kompanije International Container Terminal Service inc. (ICTSI). Mogućnosti za povećanje prometa i olakšanje poslovanja su otvorene ulaskom Hrvatske u EU, kad su pojednostavljene mnoge procedure, naveo je gradonačelnik.

Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Vlado Mezak rekao je da je Lučka uprava u suradnji s Vladom učinila sve da se poveća promet, od izgradnje novog veza, proširnjem terminala do skorog dovršenja željezničke postaje na terminalu Brajdica, što će dodatno olakšati transport robe.

Izvor: www.seebiz.eu

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries