hàng hiệu siêu cấp Louis Vuitton hàng hiệu siêu cấp Vanredno stanje u istočnoj Makedoniji i na severu Grčke - Moja Lađa

Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed08172022

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Vanredno stanje u istočnoj Makedoniji i na severu Grčke

Pripadnici vojske danas su angažovani u Albaniji i Makedoniji da pomognu u spasavanju meštana i ojačavanju nasipa pošto su se reka izlile iz svojih korita, a vanredno stanje je na snazi u većem delu istočne Makedonije i pojedinim delovima severne i srednje Grčke.

U Albaniji su spasioci i vojni helikopteri požurili da pruže pomoć meštanima pošto su se reka Aous, koja protiču kroz Grčku, odnosno Vjosa u Albaniji, izlile iz korita tokom vikenda. 

Blizu albanskog grada Berata, koji je pod zaštitom UNESCO, nekolicina meštana ostalo je odsečeno zbog poplava i pozvali su u pomoć.

U Makedoniji su službe za vanredne situacije pozvale stanovništvo da se priključe vojsci i lokalnim vlastima u saniranju opasnosti od izlivenih reka. Najteže je pogođen Štip koji se nalazi na 90 kilometara jugoistočno od glavnog grada Skoplja, a pošto je nivo reke Bregalnice porastao za skoro dva metra, prenela je agencija Rojters.

Agencija MIA navodi da se nabujala reka Vardar izlila u reonima sela Ulanci, Viničani i Donje Gradsko i da se velika količina poljoprivrednih zasada nalazi pod vodom. Postoji mogućnost da se Vardar izlije na potezu od Gradskog do Ðevđelije, pošto nadolazi velika količina vode iz reka Pčinje i Bregalnice.

AP podseća da su jake kiše počele u subotu u severozapadnoj grčkoj pokrajini Epir, što je nateralo lokalne vlasti da evakuišu četiri sela i nekoliko izolovanih farmi u blizini grada Arte. Do nedelje, najmanje cetiri reke su se izlile iz svojih korita, od kojih tri u blizini Arte i još jedna bliže grčko-albanskoj granici. Nabujala reka odnela je jedan do najvećih kamenih jednolučnih mostova u Evropi - most Plaka kod Arte iz 18. veka, ali nije bilo žrtava.

U južnoj Albaniji, jaka kiša i sneg izazvali su poplave i pod vodom su hiljade hektara, stotine kuća i mnogi putni pravci.Policija i vojska evakuisale su brojne porodice i stoku iz poplavljenih podrucja u oblastima Valone, Fijera, Đirokastre i Berata, izmedu 100 i 180 kilometara južno od glavnog grada Tirane, pa mnoge oblasti u južnoj Albaniji nemaju struje ni vode, saopštilo je juče albansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: www.pressonline.com

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries