hàng hiệu siêu cấp Louis Vuitton hàng hiệu siêu cấp Bitka sa poplavama u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH - Moja Lađa

Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed08172022

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Bitka sa poplavama u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH

Bitka sa poplavama u Hrvatskoj se nastavlja pošto je vrhunac vodenog talasa prošao Karlovac a opasnost se pomerila ka području Siska.

U poplavljenim područjima Unsko-sanskog kantona BiH stanje danas nešto bolje nego juče, javili su mediji u Hrvatskoj i BiH, izveštavajući i da je u tri poplavljena prijedorska naselja pod vodom približno 250 stambenih objekata.

U Sloveniji, gde je u bujici juče jedna osoba izgubila život, vodostaji reka stagniraju, ali je proglašen "crveni" alarm opasnosti u slivu Krke čije pritoke rastu, dok se stanje uz obale Drave i Mure smiruje.

Odsek Civilne zaštite Prijedora saopštio je da je zbog izlivanja Sane i Gomjenice iz korita i prodora podzemnih voda u naseljima Tukovi, Raškovac i Gomjenica poplavljeno blizu 250 stambenih objekata a da je vodostaj Sane rano jutros bio 465 santimetara i niži je za 10 santimetara u odnosu na jučerašnji maksimum.

U poplavljenim naseljima vršeno je nasipanje materijalom i postavljanje vreća sa peskom, postavljeni su privremeni nasipi, a teritorijalna vatrogasna jedinica ispumpavala je vodu iz poplavljenih prostorija, prevozila stanovništvo čamcima u naselju Gomjenica i proveravala kritične tačke.

Gradski štab za vanredne situacije Prijedor proglasio je juče treći stepen pripravnosti zaštite od poplava.

Štab za vanredne situacije opštine Gradiška, kako izveštava agencija Fena, uputio je danas hitan zahtev Javnom preduzeću "Vode Srpske" i Upravi civilne zaštite Republike Srpske da u naredna 24 sata obezbede mobilne pumpe većeg kapaciteta.

Na jutrošnjoj sednici konstatovano je da je trenutni vodostaj reke Save od 730 santimetara na nivou kada se uvode redovne mere zaštite od poplava, a tokom dana očekuje se dalji porast nivoa Save, što će prouzrokovati plavljenje nebranjenih terena na području mesnih zajednica Vrbaška, Gašnica, Bistrica i Orubica.

Na sinoćnjoj vanrednoj sednici taj štab je doneo odluku o proglašenju vanredne situacije odbrane od poplava na području opštine Gradiška.

Fena izveštava da je prema izveštaju Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite, najteže na području opštine Cazin, gde je vodostaj posle ponoći iznosio 285 santimetara, a maksimalni je bio juče u devet sati 318 santimetara.

Na području opštine Bihać stanje se, takođe, popravlja a i dalje su poplavljene kuće u nekoliko naselja.

Vodostaj reke Une juče je čitav dan i noć iznosio 116 santimetara, a jutros u osam sati izmereno je 114 santimetara.

Nivo vode se smanjuje, a u Bosanskoj Krupi vodostaj reke Une u blagom je opadanju a trenutno nema poplavljenih objekata.

I na području opštine Ključ vodostaj Sane je u opadanju i voda se povlači u svoje korito, kao i u opštini Sanski Most.

Hrvatski portal "Indeks" javio je da od vodostaja Une strepe u Hrvatskoj Kostajnici zbog vodostaja u BiH.

Navodi se da je vrhunac vodenog talasa prošao Karlovac i da je sinoć nevreme sa gradom pogodilo područje Lipika i da se reka Ilova izlila kod Banove Jaruge.

Opasnost od visokog vodostaja Kupe seli se na područje Siska, ali se sa podivljalim vodotokovima bore i na požeškom području u Kostajnici i drugim delovima Hrvatske.

Pažnja se sada seli na šire sisačko područje, posebno kod Žažine i Letovanica, gde će se susresti vodeni talasi Save i Kupe, pa su na to područje upućene dodatne snage hrvatske vojske.

Ukupno 700 pripadnika hrvatske vojske angažovano je u borbi protiv poplava u Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Požeško-slavonskoj županiji, objavilo je jutros Ministarstvo obrane.

Zbog velikih poplava koje su pogodile Hrvatsku, problema ima i u željezničkom saobraćaju.

Agencija Hina prenosi saopštenje slovenačke službe za zaštitu i spašavanje iz Ljubljane da je u Sloveniji juče i danas zbog obilne kiše sa poplavama, naročito u centralnim i istočnim delovima zemlje, pod vodom bilo oko hiljadu objekata a zbog raskvašenog tla aktivirano je više od 240 klizišta.

U Sloveniji je juče jedna osoba izgubila život, a za drugom iz vozila koje je u reku povukla nabujala voda još se traga.

Zbog poplava je bilo evakuisano 17 osoba.

Vodostaji reka danas stagniraju, ali je proglašen "crveni" alarm opasnosti u slivu Krke, čije pritoke i danas rastu, dok se stanje uz obale Drave i Mure smiruje, navodi hrvatska agencija.

Zbog klizišta, ulegnutog kolovoza ili vode koja se s obala reka izliva na puteve, još je zatvoren za saobraćaj veliki broj magistralnih i lokalnih puteva u istočnom delu Slovenije.

Izvor: www.akter.co.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries