Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun03262023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Potpisan ugovor koji treba da obezbedi plovnost Save

Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH i predstavnici hrvatskog konzorcijuma potpisali su u Sarajevu ugovor vredan više od milion evra čiji je cilj osiguranje plovnosti reke Save.

Ministarstvo saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine i predstavnici konzorcijuma koji čine Vodoprivredno-projektni biro (VPB) Zagreb i Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) potpisali su u Sarajevu ugovor vredan više od milion evra čiji je cilj osiguranje plovnosti reke Save, objavio je u subotu regionalni portal SEEbiz. 

Ugovorom koji je juče potpisan u Sarajevu, VPB i IGH su se obvezali da osiguraju konsultantske usluge za sprovođenje projekta obnove plovnog puta reke Save od Beograda do Brčkog.

Taj se ugovor finansira iz bespovratnih sredstava IPA fonda Evropske unije za 2010. vrednog 5,2 milona evra u sklopu projekta obnove i modernizacije plovnog puta reke Save kojim upravlja Svetska banka (WB).

Potpisani ugovor trebao bi da bude sproveden u roku od 18 meseci, a predviđa izradu idejnog i glavnog projekta za plovni put reke Save od Brčkog do Beograda.

Tehnička dokumentacija zajedno sa studijom uticaja na okolinu i socijalnom studijom čija je izrada u toku biće osnova za buduće izvođenje radova na obnovi i modernizaciji plovnog puta reke Save.

Donedavni ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić je ranije izjavio da su sve države duž toka Save uključene u projekat obnove njenog plovnog puta.

„To je reka koja povezuje četiri države bivše Jugoslavije - Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Na toj reci se nalaze veliki centri u Srbiji - Beograd, Šabac, Sremska Mitrovica i naš interes je da reka Sava bude plovna na celom svom toku i da doprinese privrednom razvoju Srbije", kazao je on, učestvujućisvojevremeno na međunarodnoj konferenciji „Reka Sava – saobraćajni koridor i turistička destinacija" .

Izvor: www.novosti.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries