Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun03262023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Rafting regata Banjaluka-Beograd

Na osnovu potpisanih sporazuma između Republike Srbije i Republike Srpske u okviru aktivnosti za razvoj turizma i sporta na rekama Vrbas i Sava, od 23. septembra do 6. oktobra će se organizovati Rafting regata od Banjaluke do Beograda u trajanju od 14 dan.

Početak regate je u Banjaluci, 23. septembra, a završetak 6. oktobra u Beogradu. Učesnici su klubovi i pojedinci, a obuhvaćeno je 10 opština na teritoriji sliva reka Vrbas i Save.

 

Na početku regate će se u Banjaluci predstaviti turistička ponuda Beograda, dok će se na završnoj manifestaciji u Beogradu predstaviti Banjaluka.

 

- U okviru promocije turističkih potencijala dva grada, nakon velikog broja promotivnih aktivnosti ova regata može postati novi zajednički turistički proizvod koji možemo u budućnosti prezentovati na međunarodnom tržištu - izjavio je Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda.

 

Pored jačanja specijalnih i paralelnih veza, i razvoja nautičkog turizma i vodenih sportova u svim opštinama kroz koje regata prolazi, događaj će imati i ekološki karakter u smislu promocije i edukacije lokalnog stanovništva o očuvanju vodenih tokova.

 

Tehnički organizatori su Rafting klub „Kanjon" iz Banjaluke i Nautički klub „Liman" iz Beograda, uz podršku Rafting saveza Srbije, Kajak, kanu i rafting saveza Republike Srpske, Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Banjaluke. Podršku projektu pružile su i Kancelarija Republike Srpske u Srbiji i Generalni konzulat Srbije u Republici Srpskoj. 

Izvor: www.studiob.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries