Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun04022023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Nova serija luksuznih kruzera

Industrija proizvodnje kruzera doživela je ove godine teške trenutke, nakon što je došlo do više velikih nesreća na raznim brodovima ove vrste, ali jedna kompanija “izvlači” se iz problema kreativnim pristupom.

“Rojal Karibijan Internešnal” pokazala je javnosti danas svoju novu seriju brodova sa trikovivma kao što su skaj dajving i autići za sudaranje (kao oni koji se viđaju u luna prakovima) koji bi trebalo da privuku kupce. 

Biće to prva serija kruzera koji svojim posetiocima nude simuliranje skaj dajvinga, kao i vožnju u adrenalinskom ringišpilu – kapsuli koja posetioca podiže na više od 90 metara od nivoa mora i zatim ih naglo spušta do površine vode. Staklena kapsula može da primi i do 14 ljudi, a predviđeno je i da klizi duž ivice broda, nudeći na taj način putnicima veličanstvene prizore. Unutrašnje prostorije, koja obično nemaju pogled na more, imaće svoje “virtuelne balkone” – LED ekrane veličine i do 80 inči koji će prikazivati sliku okeana ili luke emitovanu uživo.

Posetioci će moći da rezervišu i do tri različita tipa ovih “osmatračnica”, koje mogu prikazivati različite pejsaže. Što se zabave tiče, tu će biti i autići za sudaranje, platforme za rolere i škola cirkusa sa trapezom.

- Ova nova generacija brodova dala nam je mogućnost da napravimo iskorak u sferi vizuelnog dizajna. Inovacije su uvek bile deo naše kompanije, i sve smo ih iskoristili kako bismo dizajnirali ovu liniju kruzera – kaže Ričard Fejn, predsednik borda direktora kompanije “Rojal Karibijan”. 

“Kvantum klasa”, kako glasi ime nove linije, imaće svoj debi 2014. godine, kada će u zaploviti brod “Quantum of the Sea”, nakon kojeg će uslediti i “Anthem of the Seas”, u proleće 2015.

Izvor: www.gdestinacija.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries