Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu03302023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Kina: Iz reke izvučeno 1.000 uginulih pataka

Posle uginulih svinja u Šangaju, oko 1.000 uginulih pataka je izvučeno iz reke na jugozapadu Kine, saopštile su danas lokalne vlasti.

Stanovnici su pronašli mrtve patke u reci Nanhe u okrugu Pengšan u kineskoj provinciji Sičuan i odmah alarmirali ured za zaštitu okoline. 

Nakon kontrole zvaničnici su saopštili da stanovnici i živina nisu ugroženi jer se voda reke ne koristi za piće, preneo je Bi-Bi-Si. 

Vest o mrtvim patkama usledila je nakon objavljivanja podataka da je iz reke Huangpu, koja protiče kroc centara Šangaja, izvučeno 16.000 uginulih svinja čije poreklo se još ne zna. 

Zamenik direktora uprave za propagandu Pengšana, Liang Veidong, rekao je državnom radiju da su vlasti saznale za patke u utorak. Sanitarni radnici su kasnije u reci pronašli 50 džakova u kojima je bilo preko 1.000 uginulih pataka. 

Oni nisu mogli da ustanove uzrok smrti živine jer su neke od pataka već bile u stanju raspadanja. Liang je rekao da su tela pataka dezinfikovana i zakopana. 

Istraga ukazuje da patke nisu bacili u reku lokalni seljaci u Pengšanu, već da su one bačene u vodu uzvodno, znatno severnije. 

Zvaničnici finansijskog centra Kine, saopštili su danas da je preko 16.000 tela uginulih svinja izvučeno iz reke Huangpu, koja daje vodu za piće stanovnicima Šangaja. 

Vlasti su rekle da je posao izvlačenja uginulih životinja uglavnom završen. Radnici su poslednje dve nedelje iz Huangpua izvlacili naduvena tela svinja, što je izazvalo paniku među žiteljima grada da može da dodje i do trvovanja vode i zaraze. 

Još nije jasno odakle potiču uginule svinje, mada se sumnja na uzgajivače u susednim provincijama, od kojih niko nije obavestio vlasti o zarazi i uginuću svinja.
Izvor: www.24sata.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries