Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon09262022

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Trstenik: Plovidba pod bakljama

Atraktivna manifestacija „Trstenik na Moravi“, na svečanom otvaranju posetioci su mogli da uživaju u plovidbi na Moravi vitezova Jerininog grada pod bakljama.

NEOBIČNA manifestacija „Trstenik na Moravi“ koja je počela u sredu, a završava se 12. avgusta donosi niz atraktivnih sadržaja, a u Turističkoj organizaciji Trstenik očekuju više hiljada posetilaca. Zaštitni znak manifestacije je trka čamaca „moravaca“ motkom, jedinstvena na Balkanu. Na svečanom otvaranju, u sredu uveče, posetioci su mogli da dožive nesvakidašnji događaj, plovidbu na Moravi vitezova Jerininog grada pod bakljama. 

- Trka čamaca iziskuje ne samo fizičku snagu već i umeće upravljanja čamcem moravskim brzacima pomoću motke, a u okviru trke promovisan je sporstki način života i na šaljiv način prikazano ekološki potpuno čisto prevozno sredstvo - ističe Vesna Maksimović iz TOT. 

Čorbijada za centralnu Srbiju prava retkost uključiće 50 ekipa, koje će se nadmetati na Gradskoj plaži u subotu. Na sportskim terenima takmičiće se odbojkaši, teniseri, vaterpolisti, a na Moravi pioniri pecaroši i plivači. U centru Trstenika večeras je popularni „Fudbal na vodi“, a u dvorištu Muzeja književno veče sa Miodoragom Raičevićem. Brojni su sadržaji i za najmlađe, školarce, dok je za vikend organizovana vožnja fijakerom i čamcem uz Moravu do etno-kuće u podnožju srednjevekovnog grada. 

- Pod sloganom „Aktivni za reke“ kroz niz sportskih, likovnih i muzičkih aktivnosti želimo da skrenemo pažnju svim generacijama, a naročito najmlađima na značaj vodenih tokova - kaže Maksimovićeva. 

Izložbe fotografija „Trstenik na Moravi 2005-2011“, likovna kolonija kraj Morave, šarena ulica za decu, kao i Moravska promenada, prodajna izložba narodnih rukotvorina, prirodnog meda i bilja na šetalištu Bedem takođe su deo manifestacije.

Izvor: www.novosti.rs


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries