Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu06082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Bogataši u Londonu traže mesta za jahte

Superbogataši u superjahtama su počeli da pristižu u London, na Olimpijske igre. Očekuje se oko 100 megaplovila, među njima i 20 najvećih na svetu, samo je pitanje kako će Kraljevski dokovi primiti toliku „metražu“.

Borba za prostor i najbolji vez uveliko je u toku. Tek će nastati prava „frka" kad dođe Roman Abramovič sa svojom 170 metara dugačkom megajahtom „Eklips".


Jahtom u "plutajuće olimpijsko selo" na Temzi stiže i Bil Gejts sa svojom grdosijom „Godžipus", koja će sidro baciti u kompleksu Kraljevskih dokova, samo osam kilometara od Olimpijskog stadiona. Najavljen je dolazak i suosnivača Majkrosofta Pola Alena. Njegov 126-metarski „Oktopus" i posada od oko 57 ljudi su već tu, „našpanovani" za njegovo ukrcavanje.

Veruje se, kako navode ostrvski mediji, da će se uskoro „uparkirati" i „Malteški soko" grčke multimilionerke Elene Ambrosijadu, kao i „samo" 75 metara dugački „Leander", penzionisanog britanskog admirala i bivšeg vlasnika "NPC" parking prostora Donalda Goslinga.

Za one koje mrzi da pale i preko pola sveta „teraju" svoje „ploveće gradove", tu su „Šona", superjahta od 65 metara koju posetioci najvećeg sportskog takmičenja na planeti mogu iznajmiti za 294.000 funti (377.000 evra) nedeljno, i „Harl", skromnije 45-metarsko plovilo. No, cena njegovog iznajmljivanja svakako nije skromna – 143.000 funti (183.000 evra) za sedam dana.

Zvaničnici se nadaju da će se 20 najvećih „plovećih lepotica" na svetu, sa savršeno oribanim palubama, đakuzijima i heliodromima, naći u Londonu za vreme Igara – za njihovu sigurnost će biti zaduženo oko 800 posebno angažovanih radnika obezbeđenja.

Izvor: www.kurir-info.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries