Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed11292023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Drina čeka splavare

Leto na Drini, u Bajinoj Bašti, ove godine biće u znaku tri velike regate. Prvo će se na reci naći osobe sa invaliditetom, a zatim i studenti...

Živopisni gradić podno Tare u poslednjih nekoliko godina postao je pravi regataški centar Srbije, a Drina reka koja tokom leta okuplja na desetine hiljada ljubitelja njenih talasa.
Leto na Drini će i ove godine biti u znaku tri regate, a prva je na programu 30. juna kada startuje regata "Sve je moguće", za osobe sa invaliditetom.

- Ova manifestacija, koju organizujemo četvrti put, umnogome doprinosi promociji tolerancije i jednakosti među ljudima i jedinstvena je u Evropi - ističe Branko Stevanović, direktor Sportsko-turističkog centra "Bajina Bašta".

Regata traje dva dana uz druženje, zabavu i pre svega uživanje u prelepoj reci. Logorska vatra, rekreacija, sportske igre i zabava sastavni su deo atmosfere u kampu koji se formira specijalno za ovu manifestaciju. Drugog dana, od Perućca do ušća Rače u Drinu, najlepšom rekom Evrope ploviće osobe sa invaliditetom, uz druženje, veselje i nezaobilazne trubače.
Od 12. do 15. jula traje "Studentska regata" koja se održava po drugi put i predstavlja pravu uvertiru za veliku "Drinsku regatu". Trodnevni program je prilagođen studentima.
- Kupanje na jezeru Perućac, "Igre bez granica", vožnja brodom, izleti, spust čamcima i sve to začinjeno studentskim žurkama, dovoljno su dobri razlozi za učešće na "Studentskoj regati" - uveren je Stevanović.

Potom je od 19. do 21. jula na programu "Regata nad regatama".
- "Drinska regata Bajina Bašta 2012" imaće svoje 19. izdanje. Trodnevna regata najposećeniji je događaj u zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Prvog dana organizuju se "Perućački maraton", takmičenje u plivanju i takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored rečice Vrelo. Narednog dana na programu su "Takmičarska regata" od Perućca do Bajine Bašte i skokovi u vodu sa Drinskog mosta koji povezuju Bajinu Baštu i Skelane u Republici Srpskoj. Na platou ušća Rače u Drinu održava se muzička manifestacija "Most-fest", a na gradskom trgu Sajam zdravlja i rekreacije.

Trećeg dana Drina će proključati od posetilaca iz zemlje i inostranstva. Start regate je u Perućcu, a cilj u 25 kilometara udaljenoj Rogačici. Biće to jedinstveno višečasovno uživanje na talasima, a u večernjim satima sledi nastavak "Most-festa". Poslednjeg dana manifestacije na gradskom trgu održava se predtakmičenje mladih trubačkih orkestara iz zapadne Srbije, posle čega će najbolji izboriti odlazak na Sabor trubača u Guči.

Još tri regate

Osim regata u Bajinoj Bašti, tokom leta se na Drini održavaju još tri istovetne manifestacije u Ljuboviji, Malom Zvorniku i Loznici. Pored bajinobaštanske najatraktivnija je svakako ljubovijska regata od Rogačice do Ljubovije, koja se održava 14. jula.


Izvor: www.gdestinacija.com

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries