hàng hiệu siêu cấp Louis Vuitton hàng hiệu siêu cấp Pirati napali brod, ne zna se ko je spasio brod - Moja Lađa

Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun08142022

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Pirati napali brod, ne zna se ko je spasio brod

Iranska mornarica saopštila je danas da je spasila teretni brod, koji je plovio pod američkom zastavom, od napada gusara u Omanskom zalivu, dok novinske agencije javljaju da još nije sigurno ko je spasao brod i da li se uopšte radilo o piratskom napadu.

"Iranski ratni brod odgovorio je na poziv za pomoć 15 metara dugog broda Maersk Teksas koji je plovio pod američkom zastavom, a koji je napalo nekoliko piratskih brodova", saopštila je iranska mornarica, prenosi AFP, pozivajući se na agenciju IRNA. 


Međutim, Kombinovane pomorske snage - koalicija pomorskih snaga predvođena SAD, takođe tvrdi da je spasla brod, dok danska kompanija "Moler-Maersk", u čijem je brod vlasništvu, kaže da je napad odbijen zahvaljujući reagovanju naoružanih strazara na samom brodu. 


Portparol Kombinovanih pomorskih snaga Mark Hanki nije mogao da potvdi pisanje iranske agencije da su pirati pobegli posle intervencije iranske mornarice. 

On je, takođe, doveo u sumnju da je uopšte reč o piratskom napadu. 


"Činjenice tek treba da budu utvrđene. Piraterija se procenjuje po nizu faktora. Na osnovu dostupnih činjenica nije jasno da li je reč o pirateriji", rekao je on, prenosi AP. 


Hanki nije želeo da špekuliše ko bi mogli biti napadači, ako ne pirati, ali je rekao da u tom području često ima švercera i ribara. On je, međutim, priznao da pomoć Irana u ovom slučaju ne bi bila neuobičajena.


"Ako čujete poziv za pomoć na otvorenom moru učinite sve da pomognete. Ako su Iranci odgovorili na poziv u pomoć, to je potpuno normalno", dodao je on. 


Američki brodovi su u više navrata pomagali iranskim trgovačkim brodovima u sličnim situacijama, poslednji put u januaru kada je američki ratni brod obezbedio oslobađanje 13 iranskih ribara koje su pirati držali zatočenim 45 dana.

 

Iranska mornarica je, prema tvrdnjama Irana, u poslednje tri godine izvela više stotina akcija protiv pirata, prenose agencije.

Izvor: www.blic.rs 


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries