Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun05282023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Бегејом стигло 68 пловила

ЗРЕЊАНИН: Укупно 68 пловила, са око 200 учесника регате „Река”, стигло је Бегејом до Зрењанина и усидрило се код овдашње пивнице „Четир’ коња дебела”.

Овај својеврсни еколошки караван данас ујутру наставља даљи пут ка Новом Бечеју, а затим и према Сегедину. Домаћин регате је Јавно предузеће Туристички центар града Зрењанина, у сарадњи са удружењем „Урбани форум“ и пивницом.

- Гостима ћемо уприличити пригодан програм како бисмо им показали нашу срдачност и добродошлицу, у нади да ће поново посетити Зрењанин. Ово је једна од највећих регата која носи међународно обележје, пошто се плови до Сегедина у Мађарској, и назад, Бегејом, каналом ДТД, и реком Тисом – рекла је Весна Бугарин из Туристичког центра града Зрењанина.

Извршни организатор регате „Река” Саша Табаковић из Старе Пазове каже да су сви учесници из Србије, а већина из Београда и Земуна, пошто су то две највеће и најразвијеније наутичке општине у Србији.

- Сваке године мењамо маршруту. Ове године она је дугачка 420 километара и обухвата укупно 15 дана пловидбе - наводи Табаковић и додаје да Зрењанин има изузетно велике потенцијале и шансе да развије наутички туризам, с обзиром на то да кроз град протиче Бегеј који је пловна река, спојена са каналом Дунав – Тиса – Дунав и са Тисом.

Табаковић наводи да је чуо да у граду на Бегеју постоје и планови за изградњу марине, о чему је више говорио помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић, који је у име локалне самоуправе дочекао и поздравио учеснике регате „Река“.

Izvor: www.dnevnik.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries