Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon02062023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Izgradnja nove luke na Dunavu na dugom štapu

Iako su mediji najavljivali da će Srbija i Kina tokom posete kineskog predsednika Si Đinpinga potpisati memorandum o izgradnji strateške luke u blizini beogradskog mosta "Mihajlo Pupin", vredne 300 mil USD, taj projekat nije bilo na "dnevnom redu" nedavno završenih susreta.

Kako nam kažu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, detalji oko luke bi tek trebalo da se preciziraju, te je najava o potpisivanju memoranduma bila netačna.

Memorandum o razumevanju o izgradnji nove luke u Beogradu kod Pupinovog mosta potpisan je 16. aprila 2015. godine između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i "China Environmental Energy Holdings Co.Ltd".

Na osnovu potpisanog memoranduma, nakon usaglašavanja stavova srpske i kineske strane o načinu finansiranja izgradnje prilazne i lučke infrastrukture uslediće zvanično usvajanje Studije izvodljivosti.

- U toku je izrada Studije izvodljivosti za novu luku u Beogradu, započela je izrada Prostornog plana područja posebne namene za novu luku u Beogradu sa slobodnom zonom i Plan detaljne regulacije privredne zone između saobraćajnice SMT, Pančevačkog puta i Dunava, SO Palilula, kojom treba da se utvrde prostorna i tehnička rešenja za dodatni terminal za rasute terete koji će ući u sastav budućeg lučkog područja Luke Beograd - navode za "eKapiju" u Ministarstvu.

Nakon usaglašavanja stavova dveju strana o finansijskom delu Studije izvodljivosti za izgradnju nove luke u Beogradu, kao i usvajanja Prostornog plana područja posebne namene za novu luku u Beogradu i PDR-a za terminal za rasute terete u Krnjači, Agencija za upravljanje lukama će pripremiti Uredbu o utvrđivanju lučkog područja luke u Beogradu.

Posle toga, kako nam objašnjavaju u Ministarstvu, sledi postupak za dodelu lučke koncesije za izgradnju nove luke u Beogradu u skladu sa Zakonom o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama. To je moguće tokom 2017. godine nakon čega bi započela izgradnja nove luke u Beogradu kod Pupinovog mosta.

Izvor: www.ekapija.com

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries