Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun12102023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Pančevo obeležilo Dan Dunava

PANČEVO - U Pančevu je juče na Tamiškom keju po deseti put organizovana manifestacija "Dan Dunava" pod sloganom "Aktivni za reke". Pančevo se, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, na taj način pridružio obeležavanju "Dana Dunava" u Srbiji, uz ostale gradove dunavskog sliva u 14 evropskih zemalja i tako dao podršku Međunarodnom komitetu za zaštitu reke Dunav – ICPDR.

PANČEVO - U Pančevu je juče na Tamiškom keju po deseti put organizovana manifestacija "Dan Dunava" pod sloganom "Aktivni za reke". Pančevo se, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, na taj način pridružio obeležavanju "Dana Dunava" u Srbiji, uz ostale gradove dunavskog sliva u 14 evropskih zemalja i tako dao podršku Međunarodnom komitetu za zaštitu reke Manifestaciju su otvorili zamenik gradonačelnika Predrag Živković i članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai, koji su se zahvalili volonterima i svima koji su se uključili u ovu manifestaciju i tako doprinesu očuvanju i poboljšanju stanja reka i priobalja.

Zamenik gradonačelnika Predrag Živković izjavio je: "Grad je shvatio značaj ove manifestacije i iz tog razloga od ove godine je uvrštena u red manifestacija koje imaju status gradskih manifestacija, što znači da je Grad pokrovitelj manifestacije. Jako mi je drago što se okupilo standardno veliki broj ljudi koji su u velikoj meri ekološki svesni i veoma dobro shvataju značaj u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirodnog bogatstva. Reke Tamiš i Dunav jesu naše prirodno bogatstvo, na njima treba još uvek da radimo jer imaju ogroman potencijal u oblasti turizma i u oblasti osnaživanja saradnje sa drugim, kako gradovima, tako i regionima."

Na reci iz godine u godinu ima sve manje otpada, što znači da su sugrađani i sugrađanke sve svesniji značaja reke i postupanja u cilju njenog očuvanja. Prema rečima koordinatora manifestacije "Dan Dunava" Milorada Timčenka iz Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj Gradske uprave grada Pančeva, volonteri su prvih godina akcije sakupljali po 300, 400 džakova nakupljenog otpada, da bi se prošle godine taj broj sveo na 70, 80 džakova, i to OVC ambalaže, jer se sada uglavnom još ta vrsta otpada nalazi u vodi.

Otpad koji su volonteri prikupili, predat je JKP-u "Higijena" na reciklažu.

U okviru manifestacije organizovana je likovna radionica u organizaciji ULU "Svetionik", na kojoj su učestvovali članovi "Udruženja obolelih od multipleks skleroze", Udruženja "Na pola puta", dečijeg ateljea "Mali genije", deca iz predškolske ustanove "Dečija Radost", kao i članovi likovne sekcije "Kluba za stara i odrasla lica" Gerntološkog centra Pančevo. Ove radove građani će moći da vide 27. juna 2016. godine na izložbi u holu Gradske uprave grada Pančeva.

Izvor: www.rtv.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries