Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat11272021

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

6 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Svetsko prvenstvo u ribolovu 13. juna u Novom Sadu

Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu za nacije, u disciplini fider, biće održano u Novom Sadu na kanalu DTD od 13. do 19. juna.

Na ovom takmičenju će učestvovati ribolovci iz 28 zemalja, a jedina ekipa koja nije sa evropskog kontinenta na prvenstvu je Južna Afrika.

Takmičenje će biti održano na stazi dužine 3,5 kilometara podeljene na pet sektora, a ona se nalazi između Prevodnice i Dunava.

Svaki tim čini devet članova, od čega su šest ribolovci, a tri člana su u pratnji. Svaka ekipa će na samom takmičenju na vodi imati po pet ribolovaca, a rezultat će biti sabiran, što znači da se sabiraju poeni dva takmičarska dana.

Predsednik Saveta sportskih ribolovaca Srbije Dragan Bošković rekao je da je velika čast što je Novi Sad organizator ovako značajnog takmičenja.

- Ja sam, kao član Upravnog odbora Svetske riblovačke organizacije, imao priliku da čujem niz pohvala na račun Saveta sportskih ribolovaca Srbije, koji je u Novom Sadu organizovao Evropsko prvenstvo u ribolovu pre tri godine. Naša reprezentacija će učestvovati na ovom takmičenju, a imaćemo priliku da ugostimo najbolje svetske ekipe poput Italije, Engleske i Mađarske. Verujem da možemo da napravimo dobar rezultat, imamo veoma mladu ekipu, ali to što su mladi ne mora da znači da nemaju iskustva. Ovo je i za sam grad jedan dobar vid promocije, a aplicirali smo za još šest takmičenja, među kojima je i prvenstvo za osobe sa invaliditetom i penzionere - rekao je Bošković.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar kaže da Novi Sad preuzima primat u organizovanju velikih sportskih događaja.

- Više puta do sada smo pokazali da umemo da budemo dobri domaćini ovakvih manifestacija. Novi Sad je izrastao u grad koji zaslužuje najveća sportska takmičenja. Takođe, ovo je dobro i za turizam u našem gradu. Očekuje se oko 7.000 prenoćišta u trajanju prvenstva, zatim sleduje EP u košarci za veterane, gde se očekuje oko 9.000 prenoćišta, a posle toga je na redu i Egzit. Sve ovo jeste odlična promocija za Novi Sad - kaže Svilar.,

Otvaranje je zakazano za 16.6. na igralištu Doma vojske Srbije od 16 časova. Takođe, ceremonija zatvaranja održaće se na istom mestu 19.6. sa početkom od 20 časova.

Izvor: www.021.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries