Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun12032023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Veslači krotili Vrbas

Posle završenog Svetskog prvenstva u kajaku i kanuu organizatori zbrajaju utiske. Česi oduvali konkurenciju, Srbima dva zlata, a BiH ostala bez odličja.

KAJAKAŠI i kanuisti iz Češke imali su najviše uspeha na Svetskom prvenstvu održanom u kanjonu Tijesno, na reci Vrbas, koje je organizovao banjalučki Kajak i kanu klub "Vrbas". U konkurenciji 200 takmičara iz 30 zemalja, Česi su zasenili konkurenciju sa osam zlatnih, jednom srebrnom i tri bronzane medalje. Drugo mesto, u ukupnom plasmanu zauzeli su Francuzi osvojivši 17 odličja, od čega pet zlatnih, dok su se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli Nemci sa dva zlata, ali su osvojili šest srebrnih i dva bronzana odličja.

Za razliku od reprezentacije Srbije koja se okitila sa dve medalje i koje su osvojile Milica Kostov i Kristina Petrović, domaćin prvenstva BiH nije uspela da dođe do medalje. Najbolju priliku za to propustio je Darko Savić, koji je bio u finalu noćnog sprinta, što je takođe veliki uspeh. Trku je završio na 15. mestu.

- Izborio sam još jedno finale na svetskim prvenstvima i tako je jedna mala BiH po drugi put bila u društvu kajakaških velesila - rekao je Savić.

Prvo mesto u šlageru prvenstva zauzeo je Maksim Rišard iz Belgije, koji je nedavno prešao sa mirnih na divlje vode. Drugi je završio Pol Graton iz Francuske, a treći Vid Debeljak iz Slovenije.

Uprkos činjenici da su ostali bez medalje, domaćini su još jedanput bili na vrhuncu zadatka, što se tiče organizacije.

- Ovo je bilo jedno od najboljih prvenstava u kajaku i kanuu koje smo organizovali. Malo smo bili upali u paniku, jer su kasnile neke stvari, ali sve je završilo dobro. Mnogo su nam pomogli volonteri, bez kojih ne bismo mogli da obavimo posao kako treba - rekao je direktor takmičenja Nikola Stanković.

Izvor: www.novosti.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries