Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue06062023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

POBEDA ZEMUNACA Inspekcija seli brod-hotel sa Zemunskog keja

Nadležne službe najavile su da će se hotel na vodi, koji se pre nepunih mesec dana usidrio na Zemunskom keju iseliti odatle milom ili silom!

- Privremenu dozvolu nema nijedan plutajući objekat na beogradskom priobalju, pa ni ovaj. Sastavljena je opomena za njegovo uklanjanje sa Zemunskog keja, koja će im biti uručena danas ili sutra. Nakon toga, vlasnici imaju 72 sata da pomere svoje plovilo ili ćemo ga mi prinudno skloniti s tog mesta - ne ostavlja dilemu Zagorka Panić, gradska sekretarka za inspekcijske poslove.

Grupa Zemunaca pokrenula je nedavno peticiju za iseljavanje „nezvanog gosta“ jer tvrde da im narušava pogled na reku i suprotnu obalu Dunava, ali su skrenuli pažnju i da se kablovi za struju i vodu s broda prostiru preko šetališta, parka i ulica, sve do obližnjeg hotela. Bila je to kap koja je prelila čašu.

- Krenuo sam tragom kablova i creva. Priključak za vodu je u obliku jednog običnog, tankog kuhinjskog creva za čitav brod od 90 metara. Jedan kabl ubačen je kroz prozor obližnjeg hotela, dok drugi, za struju, prolazi kroz rupu u fasadi istog objekta - kaže jedan od boraca za autentični Zemun, koji je sve to dokumentovao i fotografijama.

Minulog vikenda, na stotine Zemunaca svih generacija koji svoje slobodno vreme vole da provode pored reke organizovalo se i krenulo u skupljanje potpisa, ali i raspitujući se da li vlasnici brod-hotela imaju sve neophodne dozvole.

Iako su ih vlasnici uveravali da su svi papiri „u redu“, u Sekretarijatu za inspekcijske poslove tvrde suprotno i da će „bela lađa“ morati definitivno da se skloni sa Zemunskog keja.

Brod- hotel selili čak pet puta
Brod-hotel na vodi prvobitno je bio postavljen na obali savskog šetališta, pa je godinu dana kasnije premešten u Luku Beograd zbog rekonstrukcije Savskog keja. Usledila je zatim selidba na Dorćol, u neposrednu blizinu Kule Nebojše, pa na novobeogradsku obalu Dunava kod zgrade SIV-a. Ipak, vlasnici su ubrzo počeli s traženjem nove lokacije i odabrali Zemun. Šta je sledeće?

Izvor: www.blic.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries