hàng hiệu siêu cấp Louis Vuitton hàng hiệu siêu cấp Sve više nautičkih turista u Srbiji - Moja Lađa

Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed08172022

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Sve više nautičkih turista u Srbiji

Nedavnim uplovljavanjem broda "Princeza Sisi" sa 110 austrijskih turista, u Srbiji je počela nautička sezona koja traje do sredine novembra. Broj nautičkih turista u zemlji svake godine se povećava za po desetak odsto. Međutim, zbog globalne političke situacije, turistički radnici na celom toku Dunava biće zadovoljni ako ove sezone broj belih lađa ostane na prošlogodišnjem nivou, a to je 530 brodova sa oko 70.000 turista.

Na našem toku Dunava u toku je izgradnja šest novih pristaništa u Sremskim Karlovcima, Velikom Gradištu, Kostolcu, Smederevu, Golupcu i Kladovu. Deset miliona evra za njihovu izgradnju obezbedila je Vlada, a radovi bi trebalo da budu završeni do leta.

Na taj način mnogi turistički lokaliteti na Dunavu postaće dostupniji stranim turistima pa će se, veruje se, duže zadržavati.

"Putničko pristanište za međunarodni saobraćaj je kao aerodrom za lokalnu samoupravu. Znači to je kao da imate vrata koja vas povezuju Dunavom sa ostatkom Zapadne Evrope ili dole sa Crnim morem preko Konstance", objašnjava direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović.

Nautički turisti aranžmane uplaćuju preko kompanija sa kojima kreću na put. Deo tog novca ide za plaćanje veza u svakom pristaništu kao i za usluge lokalnih turističkih agencija koje organizuju obilaske gradova u koje se pristaje. Na terenu, nautički turisti ne troše mnogo.

"Mi znamo da oni nisu veliki potrošači, ali oni su veliki imidž našeg grada, zapravo promocija koju oni prenose svojim prijateljima, deci, zaista se reflektuje na kompletnu turističku ponudu Beograda i na rast broja turista", kaže Ljiljana Alajbegović iz Turističke organizacije Beograda.

U anketi koja je prošle godine sprovedena među nautičkim turistima, Srbiji zameraju to što Narodni muzej ne radi ali su zato oduševljeni mogućnošću da posete Narodno pozorište, što je uvedeno prošle godine.

"Mi ih ne vodimo samo na glavnu scenu već i u šminkernicu, krojačnicu, vodimo ih i da vide kako rade pozorišni obućari a to ne nudi nijedno pozorište na svetu, čak ni velika Bečka opera, tako da je to nešto novo i moram da se pohvalim da je to trenutno među deset najboljih tura na celom toku Dunava", ističe Nevena Čvarković iz Premijum tursa.

Od svih gradova kroz koje plove od Nemačke do Rumunije, turistima najjači utisak, posle Beča, ostavlja Beograd.

Izvor: www.rts.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries