Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed10042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Dunav plaća cenu, "zatrpava" ga "BG plaza"

Beograd -- Nedozvoljeno istovaranje zemlje na desnoj obali Dunava intenziviralo se od dolaska radnika na gradilište budućeg tržnog centra "Beograd plaza" na Karaburmi.

Nelegalno odlaganje građevinskog šuta na obalskom zemljištu nizvodno od rukavca na Adi Huji poslednjih meseci uzelo maha, pišu Večernje novosti.

Kamioni kompanije "Vlado baumaschinen", podizvođača angažovane firme "Novkol" kojoj je poverena prva faza radova, svakodnevno, u razmacima od 15 minuta, izlaze sa gradilišta i odlaze prema dunavskom rukavcu. U Sekretarijatu za inspekcijski nadzor tvrde da je protiv ovog preduzeća, zbog nedozvoljenog deponovanja na ovu lokaciju, već podneta prijava za privredni prestup.

I dok temelji novog tržnog centra na Karaburmi ubrzano niču, tako se obala Dunava kraj Ade Huje polako zatrpava. Kiperi puni zemlje i šuta neprestano cirkulišu od gradilišta do obale reke, gde je prema tvrdnjama Sekretarijata za inspekcijske poslove za odlaganje i skladištenje građevinskog otpada potrebna posebna građevinska dozvola.

“Vodna inspekcija je tokom januara donela rešenje kojim je preduzeću 'Vlado baumaschinen', čiji su kamioni zatečeni u nasipanju, zabranila deponovanje zemlje na vodnom zemljištu u rukavcu Dunava na Adi Huji”, tvrde u Sekretarijatu.

“Kako su kamioni ovog preduzeća i po prijemu rešenja, u više navrata, zatečeni kako i dalje odlažu zemlju na predmetnoj lokaciji, inspektori su podneli prijavu za privredni prestup i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka”, objašnjavaju oni.

Lokacije na desnoj obali Dunava, nizvodno od rukavca na Karaburmi, česte su na spisku različitih gradskih inspektora. “Inspektori za zaštitu životne sredine zatekli su autoprevoznike kako istovaruju građevinski otpad, pa je protiv njih podneta prijava Prekršajnom sudu. Takođe, vodna inspekcija je u više navrata zatekla kamione koji istovaruju zemlju na vodno zemljište”, pokazuju podaci gradske uprave.

Izvor: www.b92.net

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries