Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri10152021

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

6 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Motor za čamac na poklon

U sredu je na kanjiškom šrandu predat na upotrebu motor za čamac, Honda, od 50 konjskih snaga, koji je lokalna samouprava Kanjiže kupila spasilačkoj ekipi „Tisa“ iz Sente. Donator na taj način želi da pomogne budući rad ekipe, na deonici Tise od državne granice do Titela. Pored toga što je spasilačka ekipa svaki put učestvovala u pronalaženju udavljenih osoba, na području reke kod Kanjiže, pretprošle godine je i očistila deo priobalja ispod grada. Prema njihovim rečima, deo reke od senćanskog mosta do keja „Tiski cvet“ nađeno je najviše tvrdog otpada; u koritu je bilo motora i bicikala na pretek. Njihov oronuli vojni spasilački čamac je prošle godine zamenjen za specijalni plastični čamac, koji sa sigurnošću može prevoziti šest osoba, čak i ako je do vrha pun vode. Sa ovim vodenim saobraćanjim sredstvom, i sa ovim dobijenim motorom, u stanju su da nadgledaju celu dužinu Tise u državi.
- Naša lokalna samouprava je ovaj motor za čamac, u vrednosti od više od 800.000 dinara, kupila od sredstava dobijenih na jednom međunarodnom konkursu. Za sada ne moramo da računamo na poplave, ali se i ova situacija, na proleće, može promeniti. Proleće je tu za mesec dana, a nakon toga i serija letnjih manifestacija, koje se u značajnoj meri vezuju za Tisu. Mere predostrožnosti, koje se moraju preduzeti zbog ovih manifestacija, i sigurnost može garantovati samo spasilačka ekipa – izjavio je rukovodilac privrednog, finansijskog i razvojnog odeljenja lokalne samouprave Kanjiže, Robert Fejstamer.
- I ovoga puta želim da se zahvalim na velikodušnom poklonu lokalne samouprave Kanjiže. Ovaj motor će biti od velike koristi, u bliskoj budućnosti, i ekipi i ljudima koji žive i saobraćaju na Tisi. Sada možemo brže prolaziti rekom i bolje držati na oku obalu i ljude na njoj, bilo leti po visokim temperaturama ili za vreme bujanja vode – rekao je rukovodilac spasilačke ekipe, Nandor Baranji.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries