Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed10042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Smederevska rečna policija za šest meseci zaplenili osam tona robe

Samo u drugoj polovini prošle godine, zaplenila 6,4 tone dizel goriva i tonu i po koksa ukradenih sa inostranih barži Policija je na Dunavu kod Smedereva, samo u drugoj polovini prošle godine, zaplenila 6,4 tone dizel goriva i tonu i po koksa ukradenih sa inostranih barži. Ovo je učinak patrole rečne policije, koja je, posle višedecenijskog rada sa obale, konačno isplovila na reku.

Od kada je u avgustu 2015. na Dunav prvi put izašao čamac za specijalne namene, policija je, u više akcija, razotkrila i zaplenila robu ukradenu sa stranih barži. Samo u jednoj akciji zaplenjene su 3,3 tone dizela. Gorivo je nađeno u dobro skrivenom tank čamcu, a ekspertizom je utvrđeno da gorivo ne sadrži domaće markere, što dokazuje da potiče sa stranih barži.

Iako Policijska uprava u Smederevu nije pogranična, stara se o bezbednosti na delu međunarodnog plovnog puta, u dužini od 21 kilometar, koji je donedavno nadgledan sa obale.

- Očigledno je da su postignuti značajno bolji rezultati u suzbijanju kriminala otkako je policija fizički prisutna na reci - kaže Saša Nikolić, portparol PU u Smederevu. - Novina je da se sada lakše otkrivaju mesta gde su smešteni tankovi za ukradenu robu, a koja se sa obale ne mogu videti. Pre nekoliko dana je tako otkriven tank na levoj obali Dunava, na području opštine Kovin.

Policija je zaplenila i tonu i po koksa, koji je ukraden sa barže, i vratila ga Železari Smederevo. Zaplenjeni su dva kombija, četiri čamca, pumpa za pretakanje goriva. U prethodnih pet meseci rasvetljeno je pet krivičnih dela krađe, krijumčarenja i nedozvoljene trgovine.

Bolje sarađuju sa Lučkom kapetanijom, koja sada od policije dobija podatke o prekršajima iz svoje nadležnosti.

- Policija je pronašla i 14 neregistrovanih plovila i više osoba bez dozvole za plovidbu, a čak su pronađene i duple brodske knjige. O tome je obaveštena Lučka kapetanija - kaže portparol Nikolić.

POHVALA STRANACA

ZBOG rečnih pirata i ilegalne trgovine akciznom robom, Dunav kod Smedereva odavno je crna tačka. Da se situacija menja, govori i zahvalnost koju je policiji uputio zastupnik ukrajinskih brodova "Agent plus".

- Oni su pohvalili kvalitativnu promenu u pristupu policije u Smederevu - kaže portparol PU.

Izvor> www.novosti.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries