Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon10182021

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

6 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Počelo čišćenje korita reke Kolubare nakon više od 50 godina

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je u četvrtak 19. novembra 2015. početak radova na čišćenju reke Kolubare u Obrenovcu, koje se obavlja prvi put posle više od 50 godina, a cilj je da se poveća protočnost reke i smanji rizik od poplava. Radovi će biti završeni do kraja godine, kada se očekuje da će biti izvađeno oko 80.000 kubika mulja, stabala i svega onoga što je onemogućavalo vodu da nesmetano teče, saopštio je Beoinfo.

- Ovo su radovi koje građani ne vide, ali su najznačajniji nakon ojačavanja i obnove bedema na teritoriji Obrenovca. Takođe, za godinu i po dana mnogo je urađeno na obnovi Obrenovca nakon majskih poplava. Očekuje nas otvaranje Obrenovačke gimnazije i Ustanove za socijalni rad, nakon čega ćemo moći da kažemo da je Obrenovac posle svih nedaća potpuno obnovljen – istakao je Mali, zahvalivši Kancelariji Vlade Srbije za obnovu poplavljenih područja na dobroj saradnji.

Marko Blagojević, šef Kancelarije Vlade Srbije za obnovu poplavljenih područja, istakao je da se radovi u vrednosti od 500.000 EUR finansiraju sredstvima Fonda solidarnosti Evropske unije i dodao da su slični radovi obavljeni širom Srbije, naglasivši da su očišćena korita Tamnave i Bjelice, koja je sedam puta plavila Lučane samo u toku 2014. godine, a nakon čišćenja se više nikada nije desila takva situacija.

On je najavio izgradnju akumulacionih jezera koja će pomoći da se poplavni talas "skuplja" i koji bi tokom suša bio upotrebljen za navodnjavanje. Blagojević je naglasio da je Srbija danas znatno bezbednija nego 2014. godine.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je zahvalio Kancelariji za obnovu i razvoj i Skupštini grada što su izdvojili ogromna sredstva za bezbednost Obrenovca i istakao da se trenutno čiste korita Tamnave i Trstenice.

– Taj posao je neophodno uraditi jer su to reke koje su pritoke Kolubare. Zadatak za budućnost je da 72 kilometra kanala koji protiču kroz Obrenovac na proleće uz pomoć austrijske državne agencije pročistimo – istakao je Čučković.

Događaju je prisustvovao Vladimir Batalović, tehnički direktor JVP "Beogradvode", koje je takođe i izvođač radova, navedeno je u saopštenju.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries