Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Novi Bečej: Cvetanje Tise 12. i 13. juna

Manifestacija "Kad tisa cveta" održaće se 12. i 13. juna u Novom Bečeju.

Romantični zaljubljeni parovi, ljubitelji jedinstvenih prirodnih fenomena i dobrog provoda na manifestaciju sjatiće se kako bi videli preko dana cvetanje, a u večernjim satima vatrene performanse i da bi pustili svećicu ljubavnih želja...

Jedinstveni prirodni fenomen cvetanja reke, koji se odigrava samo na Tisi i reci Jangcekjang u Kini dovoljno je interesantan sam po sebi da privuče veliki broj posetilaca u Novi Bečej, ali to je samo početak priče o najromantičnijoj manifestaciji "Kad Tisa cveta", kaže predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović.

- Ljubav i ljubavne želje uvek su bile i biće u centru interesovanja svakog čoveka. Bez obzira na krize, ratove, premene sistema vrednosti, stresove i sve drugo što nam svakodnevno odvlači pažnju od ljubavi, ona je ipak najjača pozitivna sila koja nas pokreće. To se vidi i svake godine na ovoj manifestaciji kada iz cele Srbije pohrle zaljubljeni i romantični da provedu noć na obali Tise sa verom da je legenda o cvetanju Tise tačna i da se ljubavne želje zaista ostvaruju. Novi Bečej ima veliki broj interesantnih manifestacija, ali moje kolege koje se bave javnim poslovima najviše vole da dođu na ovu. Što još jednom potvrđuje teoriju koju sam prethodno rekao da je ljubav uvek i za sve najvažnija - kaže Šućurović.

Tiski cvet, insekt koji 3 godine živi u mulju reke da bi u toku samo jednog dana izašao na površinu da bi produžio vrstu, zaštitni je znak Novog Bečeja. Od imena hotela do spomenika i cvetnjaka u tom obliku pa sve do elegantnih suvenira koje možete naći na svakom koraku sve je u Novom Bečeju u znaku tiskog cveta i legende o ispunjavanju ljubavnih želja. Direktor Turističke organizacije Novog Bečeja Nemanja Vasković kaže da je specifičnost ovogodišnje manifestacije što se javio veliki broj ljudi koji dolaze da proslave svoje godišnjice brakova ili veze baš ovom prilikom.

- U Srbiji ne postoji ni jedna slična manifestacija. Uglavnom su posvećene nekoj vrsti hrane ili starim zanatima samo je manifestacija "Kad Tisa cveta" posvećena isključivo ljubavi i romantici. Prošle godine smo na naše prijatno iznenađenje imali jednu javnu prosidbu, jer smo na ogromnom video ekranu, postavljenom nasred reke projektovali u tom trenutku ispisane ljubavne poruke, pa je mladić iskoristio priliku da na taj način zaprosi svoju devojku. Ove godine će nam u većem broju gosti biti parovi koji žele da proslave svoje godišnjice veze ili braka baš kod nas, ali najveći broj posetilaca ipak čine oni koji će pustiti zapaljenu svećicu na liciderskom srcu u Tisu sa nadom da će im se ljubavne želje ispuniti - reči su Vaskovića.

Na izuzetno lepo uređenoj obali Tise u Novom Bečeju, na Tiskom keju, čardama i otvorenoj pozornici uz reku u atmosferi, gde kako mnogi kažu tih dana, romantika izbija sa svakog koraka i možeš je skoro dodirnuti, u slavu jedinstvenog događaja, cvetanja reke, dolaze posetioci iz svih krajeva Srbije i regiona da puste svećicu želja. Novobečejska legenda kaže da se samo tih dana ostvaruju ljubavne želje zamišljene prilikom puštanja zapaljene svećice koje plutaju Tisom na čamčićima u obliku liciderskog srca. Prizor nekoliko hiljada svećica koje plutaju rekom je za pamćenje.

Program:

PETAK 12. jun

18:00 - etno bazar
21:30 - reka Tisa
22:00 - koncert na obali (Gravy tune)

SUBOTA 13. jun

14:00 - etno bazar
21:30 - reka Tisa
22:00 - koncert na obali (Apsolutno romantično)

Izvor: www.021.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries