Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Rafting na vojvođanski način

NOVI SAD - Turistički potencijal Novog Sada čini se nije dovoljno iskorišćen. Rafting, i to na Dunavu mogao bi donekle da ispravi tu nepravdu. Zvuči čudno zar ne? Većina ljudi nije ni znala da Novi Sad, na svojoj reci ima rafting. Rafting koji vam svojim programom, između ostalog, omogućava da u prijatnoj i filmskoj atmosferi na sredini Dunava, doživite i gledate zalazak Sunca

Bilo smo svedoci početka pete sezone po redu Dunavskog raftinga, i učestvovali u njenom otvaranju. Verovatno vam ova informacija stvara konfuziju, jer niste ni znali da negde u ravnoj Vojvodini postoji rafting. E pa ovo je baš to, rafting na Vojvođanski način. Romantičan, tih i relaksirajući.

"Dunavski rafting ima puno delatnosti , turizma na Dunavu. Osnovni su nam to veslanje kanua i kajaka uz pratnju ovog katamarana-brodića", rekao je Aleksandar Ćirić, osnivač ,,Dunavskog raftinga’’ .

"Stari gosti nam se vraćaju zato što su željni nove avanture, drugačije. Povedu uvek sa sobom i nekog novog tako da im se svidi. Nadam se da će ova sezona biti mnogo bolja nego prošla", naglasila je Sanja Nikolić, PR ,,Dunavskog raftinga’’ .

"Ova danas plovidba kao i svaka plovidba, će trajati od 2 sata do 2,5 sata. Imaćemo izgleda jako lep zalazak sunca. Ja sam siguran da će plovidba biti prava romantična. Vidim i društvo je takvo", dodao je Ćirić.

Na ovoj turi, možete uživati u poslednjim zracima Sunca pred njegov zalazak, na neka 2-3 kilometra od polazne tačke, plaže Štrand. Ovo čarobno mesto se nalazi na takozvanoj novosadskoj kapiji, u blizini rakovačkog rukavca.

Ako ste ljubitelj i nekog drugog oblika prevoza po vodi, pored opuštajuće vožnje ovim brodićem, onda je Dunavski rafting savršen za vas, jer njihova organizacija nudi i ture veslanja kanuom i kajakom. Eto jednog sjajnog predloga kome možete da se posvetite u letu koje je pred nama, uz našu nadu da će Dunavski rafting zaista postati turistički brend našeg grada.

IZVOR: WWW.RTV.RS

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries