Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Novi turistički sadržaju na Dunavu - Uskoro rekonstrukcija kompleksa marine i plaže u Golupcu

Građani Golupca uskoro će dobiti obnovljenu marinu i preuređenu plažu koja će biti opremljena dodatnim sportsko-rekreativnim sadržajima, bazenom, kafićem i tuš-kabinama, predviđeno je Urbanističkim projektom, koji je uradio "Arhiplan" iz Aranđelovca.

Planirano je da se postojeća marina na ulazu u Golubac dogradi kako bi joj se povećao kapacitet do 100 plovila i da u sklopu kompleksa plaže jedriličarski klub dobije još jedan objekat.
U skladu sa Planom generalne regulacije gradskog naselja Golubac, planiran je razvoj projekta u dve faze realizacije, rekli su za "eKapiju" iz Odeljenja za urbanizam i izgradnju, komunalne, inspekcijske i imovinsko-pravne poslove Opštinske uprave Golubac.
U prvoj fazi, izvršiće se rekonstrukcija marine i izgradnja novog valobrana. U drugoj fazi biće izgrađeni upravni objekat marine (365 m2) sa parking prostorom, novi objekat u sklopu jedriličarskog kluba (161 m2), kao i plaža sa planiranim sadržajima. Parking prostor sa pristupom iz Ulice cara Dušana imaće 11 parking mesta.

Nasipanjem već postojeće gradske plaže planira se njeno proširenje i opremanje sportsko-rekreativno-zabavnim sadržajima na kopnenom delu, kao i ležaljkama i suncobranima u delu proširenja.

Plaža će imati teren za odbojku na pesku, bazene za decu, ugostiteljski objekat, kabine za tuširanje i zelenu površinu.

Pored šetne staze ovaj kompleks trebalo bi da dobije i biciklističko-pešačku stazu koja će se protezati od turističkog naselja Vinci-Usije do tvrđave "Golubački grad". Ova staza je jedna od etapa/deonica "EuroVelo Route 6", koja je planirana kao evropska biciklistička ruta, od Francuske do Rumunije.
Centralni deo kompleksa namenjen je jedriličarskom klubu. U njemu je, pored postojećeg objekta, planirana izgradnja još jednog objekta sa sadržajima koji će koristiti članovi kluba.
Zona marine koja se rekonstruiše sa delom na kopnu i delom u akvatoriji Dunava ima ukupnu površinu oko 1,67 ha.

Zona jedriličarskog kluba je površine oko 0,14 ha, zona gradske plaže oko 1,46 ha, a zona biciklističko-pešačke staze oko 0,25 ha.

Zahtev za potvrđivanje tog Urbanističkog projekta podnela je Opštinska uprava opštine Golubac, a realizacija projekta počeće nakon odobrenja Komisije za planove i lokalni razvoj.
Izvor: www.ekapija.com

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries