Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun03262023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Nije bilo božje čudo, nego katastrofa!

Crvena Kubršnica u Aranđelovcu nije bilo nikakvo proviđenje pred Uskrs, jer su reku obojili ljudi! Ko je i šta pustio u vodu, utvrdiće istraga koju sprovodi MUP po krivičnoj prijavi Dragana Jovanovića, predsednika Skupštine Topola, kroz čiju opštinu jednim delom protiče Kubršnica. Ceo slučaj stigao je do nadležnih ministarstava, a danas će se ovaj problem naći i na zasedanju Skupštine Srbije.

Kako je Jovanović izjavio za „Alo!“, u delu vodotoka Kubršnice u Aranđelovcu, u blizini mesta koje je fotografisano, posluje nekoliko desetina firmi. Jovanović sumnja da bi navodni zagađivači reke mogla da budu preduzeća koja su neposrednoj blizini. Njegova krivična prijava tereti, još uvek NN lice, za izazivanje opšte opasnosti.

- U tom delu posluju firme koje se bave preradom i bojenjem kamena. Kad peru velike mešalice, koje podsećaju na silose od kamene prašine u kojoj ima i farbe, ta voda odlazi u kanalizaciju, koja direktno otiče u Kubršnicu. Treba utvrditi koja od tih firmi nema propisane filtere - kaže Dragan Jovanović za „Alo!“.

On navodi da se bojenje vode dogodilo prošlog četvrtka oko 15 i da je „krvavu Kubršnicu“ fotografisala jedna od meštanki koja živi u blizini. Prema njegovim rečima, voda je tog dana bila crvena, ali to nije ni prvi put, niti jedina boja.

- Javljali su mi moji seljani iz Zagorice i Krćevca, kroz koje protiče Kubršnica, da je bilo dana kada je reka plava i zelena. Moraće da reaguje i Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Obavestio sam i ministra Aleksandra Antića da se uključi u rešavanje problema, a danas ću u Skupštini Srbije da potegnem to pitanje - navodi Jovanović, i dodaje da je uzorak vode iz Kubršnice uzet i očekuju se da uskoro biti gotove analize.

Izvor: www.alo.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries