Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue06062023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Beograđani ljubav prema pecanju pretvorili u uspešan biznis (i osvojili San Francisko)

Mladi beogradski elektrotehničari Vukan Simić (25) i Nemanja Cerovac (25) privukli su svetsku pažnju inovativnim projektom FishingBooker na konferenciji koju je u San Francisku organizovala najveća tehnološka onlajn publikacija TechCrunch. Oni su osvojili glasove publike i ušli u top sedam (od 30) učesnika na takmičenju.

USPEH - Veliki je prestiž da imate priliku da prezentujete na njihovoj bini - kaže za „24 sata” Vukan Simić, osnivač ovog projekta koji olakšava iznajmljivanje brodova za pecanje na otvorenom moru.

FishingBooker razvio se za samo deset meseci kao startap investicija, jer su osnivači od onlajn platforme uspeli da povežu ljubitelje sportskog ribolova sa preko 1.000 kapetana širom sveta koji mogu da im rentiraju brodove.

- Ja sam strastveni pecaroš ovo mi je bilo zadovoljstvo da radim. Započeo sam sajt prošlog oktobra kada sam završio ETF, a Nemanja se priključio u novembru. Kao dete sam putovao u Mauricijus, Singapur, Brazil, Maleziju i nije bilo informacija na internetu o pecanju. Došao sam na ideju da napravim sajt i najpre sam isprobavao koliko bi informacije mogle da budu tražene. Postavljao sam onlajn reklame na različitim lokacijama u svetu i uvideo da ima smisla napraviti sajt. Deset meseci kasnije imamo u ponudi 580 brodova u 54 zemlje - kaže Simić.

Ljubitelji ribolova su povezani sa 1.000 kapetana širom sveta

Pecaroš koji želi da se oproba na nekoj egzotičnoj lokaciji u otvorenom moru lako može da pronađe brodovlasnika čiji uslovi će mu odgovarati. Sajt je veoma brzo postao profitabilan servis na kojem se razvija globalno tržište iznajmljivanja brodova za sportski ribolov.

- Želimo da budemo mesto na kojem će ljudi moći da bukiraju brodove gde god požele i da saznaju gde je dobro mesto za pecanje širom sveta i da budemo zajednica ribara koja će ih na jednom mestu okupiti zajedno sa kapetanima - kazao je Simić prezentujući portal na konferenciji.

Momci su svoju ljubav prema pecanju pretvorili u uspešan biznis i to bez traženja investitora. Time su pokazali da dobra ideja i njena promišljena realizacija mogu da donesu zavidan poslovni uspeh.
Izvor: www.24sata.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries