Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun06042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Naftna mrlja u Velikom bačkom kanalu, NIS: Sanacija u toku

NOVI SAD -Nevladina organizacija Zelena patrola saopštila je danas da je uočila veliku crnu naftnu mrlju u vodi Velikog bačkog kanala. Mrlja potiče od sabirne stanice obližnje naftnog polja Turija kod Srbobrana. U kompaniji NIS su saopštili da je sanacija u toku.

Zelena patrola je navela da su njeni aktivisti naftnu mrlju uočili juče popodne i obavestili inspekciju zaštite životne sredine u Srbobranu, koja je došla i konstatovala da se radi o ekološkom problemu, veoma opasnom za biljni i životinjski svet u kanalu.

Inspektorka zaštite životne sredine Nada Nađ kazala je danas da će o tome obavestiti Vodoprivrednu inspekciju, te da će protiv Naftne industrije Srbije (NIS) biti podneta krivična prijava.

Dodala je da predstavnici Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada analiziraju uzorak zagađene vode a došao je i vodoprivredni inspektor.

Zelena patrola je o tom problemu razgovarala i s direktorom pogona Bačka u kompaniji NIS Draganom Mitićem, koji je rekao da je pukla cev i da se izlio kubni metar sirove nafte, a popravka je u toku.

Zelena patrola je ukazala da se na dva kilometra uzvodno od naftne mrlje na Velikom bačkom kanalu u Srbobranu taj vodotok prečišćava.

To radi Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

NIS: Sanacija u toku

Specijalizovane ekipe NIS-a i podizvođač radova, kompanija "Eko Maber" saniraju naftnu mrlju koja se izlila u kanal Dunav-Tisa-Dunav kod Turije iz NIS-ovog postrojenja na sabirno otpremnoj stanici u Turiji, saopšteno je danas iz Naftne industrije Srbije (NIS).

U saopštenju ove kompanije se navodi da je juče u popodnevnim časovima primećeno isticanje nafte do koje je, kako se objašnjava, došlo zbog kvara na separatoru na NIS-ovoj stanici – postrojenju u kojem se vrši ispuštanje atmosferske vode u kanal.

"NIS je hitno reagovao i odmah preduzeo neophodne mere sanacije, tako da je minimalizovan negativan uticaj na životnu sredinu. Na kanalu je postavljena zaštitna plivajuća brana koja sprečava dalje širenje naftne mrlje, i upotrebljeno je sredstvo koje se koristi za skupljanje nafte sa površine vode", dodaje se u saopštenju NIS-a.

U ovoj kompaniji očekuju da će postupak sanacije u potpunosti biti završen do kraja dana.

Izvor: www.rtv.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries