Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun06042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Besplatna krstarenja rekama

Turistička organizacija Beograda organizuje danas, besplatne vožnje turističkim brodovima za Beograđane i goste. Razgledanja brodovima će realizovati Jahting klub „Kej” od 14 do 15.30 i od 16 do 17.30 časova (prijave i informacije: 064/8251-120), brod „Kornjača” od 14 do 15.30 časova (prijave i informacije: 064/4412-986) i brod Sirena – od 17 do 18.30 časova (prijave i informacije: 060/7654-321).


U isto vreme, u Beogradu se održava internacionalna manifestacija posvećena reci Dunav (Danube Blue Week) u organizaciji Dunavskog centra za kompetenciju i uz podršku Nemačke organizacije za saradnju GIZ.

Pod zajedničkim sloganom „Učini to za Dunav” održavaju se različite aktvnosti u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji, kako bi se skrenula pažnja na značaj Dunava, međunarodnu saradnju dunavskih zemalja i uključivanja lokalnih zajednica u ekološke, kulturne i društveno odgovorne projekte vezane za razvoj potencijala Dunava. U okviru Blue Week-a, na platou ispred restorana „Vodenica” kod Kule Nebojša u Donjem gradu Beogradske tvrđave, organizovan je događaj Blue Rowing. Od 10 do 17 časova će biti postavljen šator, gde će posetioci imati prilike da vide izložbu posvećenu Dunavu, saznaju više o potencijalima reke Dunav, učestvuju u Dunavskom kvizu i prijave se za besplatne vožnje kajakom.

Eko-kajak ture do Velikog ratnog ostrva će se realizovati u 11 i 16 časova, polasci kod Kule Nebojša. Tokom vožnje, posetioci će moći da vide Konjsko ostrvo, kanal Galijaš i Kalemegdan iz druge perspektive. Dodatna vožnja u 12.15 časova namenjena je isključivo predstavnicima medija, dok će kraj događaja biti obeležen puštanjem plavih lampiona sa kajaka u 19 časova.

Učesnicima Dunavskog kviza na Blue Rowing događaju, Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa Glob Metropoliten tursom i SP „Lasta” je pripremila i nagradne programe „Tesla u Beogradu”, obilazak grada na skuterima „Smile & Ride” i poludnevne izlete do Avale. Organizator Blue Week-a će takođe obezbediti nagradne vožnje kajakom i vina iz dunavskog regiona.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries