Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu08052021

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

4 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

6 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Tri najveće regate u Srbiji 5. 12. i 19. jula

Tri najveće manifestacije na srpskim rekama "Veseli spust", "Drinska regata" i "Ljubovijska regata" biće održane 5, 12. i 19. jula uz prateće programe koji će biti humanitarnog karaktera.

S obzirom da će događaji biti održani u gradovima koji su bili pogođeni poplavama - Kraljevo, Bajina Bašta i Ljubovija, deo prihoda koncerata biće namenjen za pomoć stradalom stanovništvu.


Predsednik Upravnog odbora organizacije "Srbija za mlade" Petar Slavković kazao je u Tanjugovom pres centru da je cilj da se napravi sinergija tri najveća spusta Srbije uz poruku "Život plovi dalje".

Prema njegovim rečima, ove manifestacije imaju značajan potencijal da privuku veliki broj turista, kako domaćih, tako i iz inostranstva, ali i da motiviše mlade da više putuju Srbijom, upoznaju atrakcije i njene prirodne lepote.

Govoreći o Drinskoj regati u ime predstavnika opštine Bajina Bašta, Slavković je naveo da će Drinska regata i Most fest trajati od 15. do 20. jula i da će za vikend 18. i 19. jula biti najatraktivniji program, gostovaće Vlado Georgiev, Sars, Riblja čorba i očekuje se veliki broj ljudi.

Predstavnik "Veselog spusta" Momir Mihajlović je kazao da se manifestacija organizuje 25. jubilarni put u Kraljevu i da okuplja više od 10.000 učesnika koji plove duž reke Ibar.

Spust kreće iz Magliča 5. jula u ranim jutarnjim časovima, a prihod od ulaznica čija je cena 100 dinara namenjen je postradalima u poplavama.

Ovu manifestaciju pratiće i muzički festivali koji će biti održani 4. i 5. jula, a među učesnicima su i Kiki Lesendrić i Piloti.

"Bio sam gost na prvom spustu u Kraljevu sa muzičarem Lazom Ristovskim i tada sam imao priliku da vidim jedinstvenu atmosferu koja prati taj događaj", kazao je Lesendrić dodavši da "ukoliko ne možemo da utičemo na prirodne nepogode, možemo da pomognemo jedni drugima i otvorimo srce".

Direktorka Turističke organizacije Ljubovija Marijana Petaković je navela da Drinska regata Ljubovija okuplja 1.000 plovila i više od 20.000 učesnika.

"Drinska regata je turistički brend, zaštitni znak Ljubovije i njen pečat na turističkoj karti Srbije", istakla je Petaković.

Drinska regata je najduža jednodnevna regata u svetu u dužini od 40 kilometara.

Odlukom internacionalne rafting organizacije dan održavanja Drinske regate 12. jul proglašen je svetskim danom raftinga.

Kako je dodala, kotizacija se plaća na startu i u zavisnosti od veličine čamca iznosi 500 odnosno 1.000 dinara, dok će ulaznice za koncerte koštati 400 odnosno 600 dinara za dve večeri. Od svake prodate ulaznice 100 dinara će biti izdvojeno za humanitarne svrhe.

Za posetioce je planiran bogat muzički program, a među učesnicima su Šaban Šaulić, Aca Lukas i OK bend.

Drinskoj regati prethodiće 6. jula bogati kulturno-sportski sadržaji, fudbalski i košarkaši turniri, pozorišne predstave...

Estradni umetnik Šaban Šaulić izrazio je žaljenje što neće moći da učestvuje u samoj regati, ali je istakao da će rado razmeniti iskustva sa ribolovcima.

Na konferenciji je rečeno da je "Veseli spust" najstariji događaj na vodi, "Ljubovijska regata" najduži, a "Drinska regata", najveći.

Izvor:www.prva.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries