Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed02082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Gradi se trajna zaštita od izlivanje reke Bjelice

Iako je vodostaj Bjelice u opadanju čelni ljudi lučanske opštine, nakon četiri poplave ove godine, više ništa neće prepuštati slučaju. Odlučeno je da već podugnuti, improvizovani bedem u selu Đerać pretvore u trajni objekat.

Po rečima prvog čoveka opštine, Mladomira Sretenovića, na najkritičnijoj deonici, duž regionalnog puta Lučani - Guča, sagradiće trajnu zaštitu od izlivanja reke u dužini od oko 500 metara.

-Sinoć smo podigli bedem od peska i šljunka i na taj način sprečili Bjelicu da se izlije i potopi kuće sa druge strane puta. Mislim da je izgradnja tog bedema ustvari jedino pravo rešenje. I to nije sve. Sutra bi trebalo da nas poseti Velimir Ilić koji će nam doneti projekat uređenja korita reke Bjelice u dužini od 3,5 kilometara. Vrednost ovih radova je blizu 40 miliona dinara i nadamo se da ćemo sredstva dobiti sa republičkog nivoa.-kaže predsednik opštine, Mladomir Sretenović.

Na sastanku sa premijerom

Kako saznajemo od Mladomira Sretenovića danas je održan sastanak sa premijerom Aleksandrom Vučićem, nadležnim ministrima i predsednicima opština koje su bile poplavnjene.

-Dakle na prvom mestu pomoć će biti upućena za stambene objekte, tj. kuće koje su stradale u polavama. U proseku dobiće po 2 000 eura, naravno procena će se vršiti prema oštećenosti objekta. Onda ide infrastruktura pa sanicija klizišta i kuća koje se trenutno nalaze na tim klizištima -priča prvi čovek Lučana, Mladomir Sretenović.

On dodaje da je izuzetno važno što je postignut dogovorom da se privrednici, čija je roba stradala u poplavama, oslobede PDV-a, a ponuđen im je i kredit iz Fonda za razvoj sa minimalnom kamatom od 1,5 odsto.

Izvor: www.blic.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries