Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun12102023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Preventivna priprema od izlivanja reka

BEOGRAD -Na dvadesetak reka u Srbiji od danas do 20. juna očekuje se porast vodostaja, a od 18. juna moguća su i lokalna izlivanja za koja su nadležni spremni, istaknuto je sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da su o tome obavešteni komandati okružnih i gradskih štabova u više gradova "u cilju podizanja spremnosti svih subjekata koji učestvuju u sprovođenju operativnih i preventivnih mera" odbrane.

"Ovo je nešto što moramo da radimo preventivno, a jedna od tema je i da se uključimo u obnovu porušenih bedema tokom poplava u prethodnom mesecu", rekao je Stefanović.

Vodostaji će biti u porastu sa približavanjem granici upozoravajućih nivoa na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Ljigu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru, Moravici, Bjelici i Ibru.

Iste tendencije prognozirane su i u gornjem toku Zapadne Morave, kao i na Toplici, Jablanici, Veternici i gornjem toku Južne Morave, na Nišavi i na Vlasini.

Na vodotocima bujičnog karaktera ovih reka "očekuju se kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa pojavom lokalnih izlivanja tokom 18., 19. i 20. juna", upozorio je RHMZ na svom sajtu.

Predstavnik RHMZ Jugoslav Nikolić je objasnio da Srbiju u narednim danima očekuju lokalni pljuskovi sa grmljovinom koje je teško prognozirati i da je "moguće samo proceniti veći ili manju verovatnoću za padavine iznad nekog područja"

"Tek kada započne razvoj oblaka mogu se pratiti precizno njegova putanja i prognozirati padavine ali za taj kratak period dok oblak egzistira", rekao je on dodavši da se od "17. do 21. juna očekuje oblačco i nestabilno vreme mestimično sa kišom i pljuskovima i grmljavinom".

Prema njegovim rečima, to može dovesti do izlivanja manjih bujičnih potoka i pritoka veći slivova "ali ne može uticati značajno na veće slivove, odnosno ne može biti razlog za zadržavanje vanredne situacije".

Izvor:www.rtv.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries