Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

33 žrtve, kraj vanredne situacije

Vlada Srbije ukinula vanrednu situaciju, osim u 2 grada i 17 opština. Zvanično 33 žrtve. Mirna noć u Srbiji, situacija stabilna, još 4 dana pripravnosti.

Meteorolog Aleksandar Nišavić za B92 kaže da u narednim danima stiže vrh talasa, a ne "poplavni talas", kao i da su reke uglavnom u opadanju.

Na sednici Štaba za vanredne situacije koji je predložio ukidanje vanredne situacije, ministar policije Stefanović je rekao da su dosad nađene 33 žrtve poplava i da je najmanje 13 od njih preminulo od posledica utapanja.

Na sednici Štaba je objavljeno i da će biti predloženo ukidanje vanredne situacije na teritoriji Srbije, osim u dva grada (Šabac i Sremska Mitrovica) i 17 opština (Krupanj, Mali Zvornik, Koceljeva, Vladimirci, Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Mionica, Paraćin, Svilajnac, Smederevska Palanka, Trstenik, Kosjerić, Bajina Bašta i Šid).

Najavljeno je i povlačenje spasilačkih timova iz inostranstva, ali će na terenu ostati strani timovi sa pumpama.

Što se poplavljenih mesta tiče, od juče je u većini situacija stabilna, reke su u stagnaciji ili u opadanju, a u Obrenovcu se nastavlja sanacija terena i prilazi su i dalje zatvoreni. Opširnije o Obrenovcu u posebnoj vesti.

U Moroviću česme su od sinoć suve, pošto je voda u tom selu neispravna za piće, a nije ni za tehničku upotrebu. Meštani će se, kako je najavljeno, snabdevati sa cisterni do daljeg.

Nivo Bosuta i Studve kod Morovića raste centimetar na sat, prenosi RTS, dodajući da se zbog toga podižu pojedini nasipi. Pošto se ne zna koliko vode dolazi iz Hrvatske, niti kojom brzinom, sve dok se ne budu dobile prave informacije, neće ni biti povratka stanovnika u evakuisana mesta.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da nas očekuje još četiri dana potpune pripravnosti. "Trenutno je stanje stabilno. Oko ponoći došlo je do manjeg probijanja nasipa u Kostolcu, ali je to vrlo brzo sanirano. Na svim ostalim tačkama, voda stagnira ili je u manjem opadanju", kazao je Marić.

Izvor: www.b92.net

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries