Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri03312023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Kiša staje u subotu!

Meteorolozi od ponedeljka najavljuju duže sunčane periode, a od srede i povlačenje nabujalih reka u svoja korita NEUMORNA kiša ni danas neće prestajati da pada! Olakašavajuće je da će biti manje nemilosrdna nego prethodna dva dana. Prognoza i za sutra nije bez oblaka i kapljica, ali će se količine padavina smanjivati. A od nedelje totalni obrt, sredinom sedmice temperature će čak prelaziti 30. stepen! Voda će se povlačiti u korita reka, a domaćini stotine poplavljenih kuća krenuti u bitku sa štetom.

Hladno i kišovito, na planinama i sa snegom, osvanuće danas u celoj Srbiji. Meteorolozi umiruju podatkom da će se padavine prorediti, a od nedelje i prestati. Međutim, upozoravaju da će se lokalne poplave nastaviti i danas, pre svega na zapadu Srbije usled obilne kiše - ponegde će se izliti i rekordnih oko 200 litara po kvadratu. Najugroženiji biće slivovi Kolubare, Tamnave, Zapadne Morave i okolnih pritoka.

- Od prošle noći padavine postepeno slabe - kažu u „Meteosu“. - Padavine će biti znatno slabije nego u sredu i četvrtak, posebno na severu i istoku Srbije. Duvaće slabiji vetar, minimalne temperature biće od pet do devet stepeni Celzijusovih, a maksimalne od 10 na zapadu do 15 stepeni na severu Srbije.

Od nedelje nas očekuju duži sunčani intervali i svakim danom sve toplije uz ređu pojavu lokalnih pljuskova po podne. Voda će početi da se povlači uz postepen porast temperature. U drugoj polovini iduće sedmice temperature će biti prave letnje, sa oko 30 stepeni.

REKORDNE PADAVINE

UKUPNA količina padavina od utorka do subote je od 80 do 220 litara po kvadratu, što je jedna od rekordnih velikih kiša za tako kratko vreme, tri do četiri dana i uzročnik velikih poplava. Prognozirano je da će do danas pasti još od 40 do 80 litara, pa je ukupna količina i do 220 litara u Loznici i Valjevu. Najveće padavine su bile u zapadnoj Srbiji gde je palo dva do tri puta više kiše od proseka za ceo maj mesec.

Izvor: www.novosti.net

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries