Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue06062023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Počinje turističko-nautička sezona u Beogradu

Uplovljavanjem broda "Viking Aegir" na međunarodno putničko pristanište "Luke Beograd", u četvrtak 20. marta, počinje ovogodišnja turističko-nautička sezona u Beogradu.

Oko 180 turista iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade uploviće u Luku Beograd u organizaciji najvećeg evropskog turoperatora Viking River Cruise, a u okviru sedmodnevne ture pod nazivom "Vrata istočne Evrope", saopštila je Turistička organizacija Beograda.
Gosti će u naš glavni grad doći ujutro, a nakon obilaska grada za njih je pripremljeno posluženje kao i kulturno umetnički program na platou ispred pristaništa.

Dobrodošlicu za goste priprema Srednja turistička škola Novi Beograd, čiji će učenici u srpskim narodnim nošnjama poslužiti goste po starom srpskom običaju, pogačama koje su sami pripremili i domaćom rakijom.

Nakon posluženja, kulturno umetničko društvo "Talija" izvešće splet igara iz Srbije.
Prema aktuelnim najavama, u toku ovogodišnje sezone, Beograd bi trebalo da poseti oko 580 brodova i više od 70.000 turista.

Prošlogodišnja sezona završena je najbrojnijom posetom do sada, dolaskom 510 brodova sa oko 64.000 turista, i porastom od 15 odsto, što govori da je Beograd sve atraktivnija destinacija na nautičkoj karti Dunava.

Za krstarenje Dunavom najviše su zainteresovani turisti iz Kanade, SAD, Nemačke i Velike Britanije, kao i iz Austrije, Francuske, Italije i Skandinavije, ali i drugih evropskih i svetskih država.

Tokom boravka u Beogradu, gosti posećuju najvažnije lokacije, istorijske i kulturne spomenike, a među najposećenijim su Beogradska tvrđava, Hram svetog Save, Muzej 25. maj, Knez Mihailova ulica, Most na Adi, i brojni drugi lokaliteti.

U toku turističko-nautičke sezone, putnicima će na pristaništu biti na raspolaganju sezonski info centar Turističke organizacije Beograda sa promotivnim materijalima o Beogradu.

U cilju pružanja kompletnih usluga, na Međunarodnom putničkom pristaništu "Luke Beograd" svakodnevno će raditi i menjačnica, bankomat i prodavnica suvenira, proizvoda hrane i pića, i drugih proizvoda koji prenose i promovišu duh Beograda i Srbije.

Tokom godine, turisti koji borave u gradu i Beograđani, imaće priliku da osete atmosferu i kroz manifestacije koje se organizuju u okviru promocije reka Save i Dunava, a to su Beogradski karneval brodova i Beogradski latino maraton koje organizuje Turistička organizacija Beograda, i druge manifestacije kao što su "Dani Dunava" i "Fiš fest".

Izvor: www.mondo.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries