Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed05312023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Sećate li se "Marine Dorćol"?

Beograd -- Već osam godina na atraktivnoj lokacija uz Dunav ne počinju građevinski radovi na izgradnji "Marine Dorćol". Zemljište budućeg kompleksa ostalo i bez ograde.

Košava, koja je u februaru ledila krv i nosila krovove kuća, otkrila je plac na kome već osam godina nije niklo ništa, osim korova, pa ni marina ni planirani stambeno-poslovni sadržaji. Čak je i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda pokrenula tužbu protiv zakupca "Engel marina Dorćol" za 1,3 milijarde dinara neplaćenih obaveza.

Na napuštenom gradilištu već godinama nije bilo nikoga, pa su sami sugrađani razvaljenu ogradu morali da prijave komunalnoj inspekciji opštine Stari grad. Uprava zakupca zemljišta "Engel marina Dorćol" nestala je bez traga. Na toj adresi, kako nam je rečeno, nema nikog ko bi mogao da govori o sudbini projekta.

Rešenjem gradonačelnika iz 2006. godine, investitoru "Engel marina Dorćol" d.o.o. dodeljeno je u zakup na 99 godina 2,5 hektara građevinskog zemljišta, kako bi ovaj deo priobalja dobio svoju utvrdu, ali i stambeno-poslovni kompleks od 76.000 kvadrata. Ipak, kako saznajemo, zastupnik investitora zastao je sa plaćanjem obaveza.

"Ugovor radi izgradnje stambenih, poslovnih i komercijalnih sadržaja u kompleksu "Marina Dorćol" u zoni B, podrazumevao je obavezu plaćanja zakupa zemljišta od 2,5 hektara, kao i za 76.000 kvadrata objekata.

Zbog neizmirenog plaćanja zakupa i naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, Direkcija je početkom 2012. godine pokrenula tužbe pred nadležnim sudom, kojima potražuje oko 1,3 milijarde dinara osnovnog duga, a sud će utvrditi visinu dodatnih troškova", objašnjavaju iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Čak ni promena prvobitnih vlasnika, pre četiri godine, nije dovela nijedan radnički šlem na atraktivnu lokaciju. Izvesna kompanija GBES pojavila se u javnosti kao novi vlasnik "Engel marine Dorćol" i opovrgla tvrđenja ranijih predstavnika da je nije dobijena dozvola za gradnju.

Idejni projekat premašio je dozvoljenih 76.000 kvadrata za gradnju, a zahtev nije ni podnet. Naime, za ovu investiciju nedostajalo je čitavih 160 miliona evra, a kako se čini, ovog budžeta neće ni biti skorije za dunavsku obalu.

Izvor: www.b92.net

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries