Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun12032023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Drina: Kopači kao apači

Meštani upozoravaju na alarmantno stanje na obali Drine. Eksploatatori peska kopaju obalu i šire „živu reku“ pa će ona čim budu veće vode i nizvodno „odvaljivati“ u korito delove placeva.

LOZNICA - Više vlasnika placeva kraj Drine, u rejonu Branjeva, javilo se našem dopisništvu u Loznici, stavljajući do znanja da eksploatatori peska i šljunka kopaju obalu, čime „živu reku“ šire, pa će reka, čim budu veće vode, i nizvodno „odvaljivati“ u korito delove placeva! 

Reporteri „Novosti“ uverili su se da mašine ilegalnih kopača vade pesak i šljunak kopajući uz obalu, ponašajući se pritom kao Apači. Kopaju obalu bez pardona, šire je kao da nema ni zakona, ni reda. 

- Užasnuti smo bezobzirnošću kopača peska i šljunka, kojima, izgleda, u ovom gradu i državi niko ne želi da stavi do znanja da se bave teškim oblikom kriminala - kaže Zoran Mitrović, jedan od vlasnika placeva, kojima baš preti opasnost. - I bez prijave građana nadležni valjda treba da se bave ovim problemima i ljudima, koji bez ikakvih dozvola i saglasnosti kopaju po Drini, ali i onima koji imaju papire, ali stostruko više nego što im je država dala. 

Naš list godinama ukazuje na ovaj problem, zbog kojeg ne samo što država i grad nemaju nikakve koristi, već se Drina širi, preti kidanjem obale, što jedino još pogoduje kriminalcima, koji tako lakše prebacuju i robu i krijumčare ljude sa jedne na drugu obalu, pre svega one iz arapskog sveta. 

Na inicijativu „Novosti“, odbornici Skupštine opštine Loznica svojevremeno su obišli obalu Drine, uverili se u javašluk, a neki od funkcionera, sada već bivših, posle toga su, javna je tajna, samo uspostavili bolje odnose sa kriminalnim kopačima, nastavljajući da budu i gluvi i nemi pred tim slikama. 

Pre nekoliko godina, policija je podnela krivičnu prijavu protiv tadašnjeg vodoprivrednog inspektora, koji je dolazio iz Šapca, koji je, kako je ustanovljeno, činio lažne izveštaje kod lokalnih „firmaša“, koji se bave ovim poslom, kao da rade po svim zakonima i propisima... 

RUŽNA SLIKA 

Kamena mafija“ u Loznici i susednim mestima kraj Drine odavno je u ovom kraju opasna i pravi ništa manja zla od narkomanske, dok nadležni kao da ne žive u ovom kraju. Neki, verovatno, strahujući da ako se zamere mogu da prođu kao i oni koji su bili i ostali osvedočeni borci protiv tog zla, koje, pored ostalog, šalje i ružnu sliku o Srbiji i ovdašnjim mestima u svet.

Izvor: www.novosti.rs


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries