Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue06062023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Хрватска и Србија пазе Дунав

Међудржавна комисија за примену и праћење Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Хрватске о пловидби пловним путевима на унутрашњим водама постигла је договор о њиховом заједничком одржавању.

На недавној седници у Београду Међудржавна комисија је усвојила План постављања ознака у систему обележавања заједничког водног пута реке Дунав за 2014. годину и задужила Дирекцију за водне путеве Републике Србије и Агенцију за водне путове Републике Хрватске да припреме заједнички предлог критичних сектора. Они ће бити размотрени на следећем састанку, чије одржавање се планира у фебруару следеће године у Хрватској. 

У Министарству за саобраћај кажу да се значај рада Међудржавне комисије огледа, пре свега, у међусобној размени података о актуелним пројектима, документима и извештајима надлежних тела, доношењу правилника и плана о обележавању заједничког водног пута и усвајању обједињеног плана постављања ознака у систему обележавања, као и усаглашавању мишљења и припреми правилника који ће садржати обавезе за техничко одржавање заједничког дела пловног пута Дунава. 

Представници Дирекције за водне путеве презентовали су пројекат који се односи на хидрограђевинске радове на критичним секторима на Дунаву у Србији, с посебним освртом на критичне секторе који су у пројекту идентификовани на заједничком пловном путу. У ресорном министарству наглашавају да је заузимање става по том питању изузетно значајно за обе стране јер представља основ за заједнички наступ у обезбеђивању новца за хидрограђевинске радове на критичним секторима. 


Izvor: www.dnevnik.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries