Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue06062023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Породично дружење и пецање

МАРТОНОШ: Добротворни породични сусрет на језеру салаша Тандари код Мартоноша приређен је поводом завршетка пецарошке сезоне, а окупило се око 400 учесника. Породице су се такмичиле у припремању кулинарских специјалитета и риболову,уз наступе културно-уметничких друштава из Кањиже, Тотовог Села, Мартоноша и оркестар „Потиски тамбураши” из Кањиже.

Свако је кувао шта је желео, није било котизације, а приход од улазница које су за одрасле стајале 100 динара, прикупљен је за потребе младих са посебним потребама из Удружења „С тобом - за њих” из Кањиже. Организатор манифестације Јожеф Палинкаш и власник салаша Ласло Тандари истичу да је битно  да се окупио велики број породица које су дошле да се заједно веселе у природи. Генерални спонзор манифестације било је ДОО „Металманија” из Кањиже, а спонзор кулинарског надметања Предузеће за производњу зачинске паприке и сушеног поврћа СД из Мартоноша. 

На првом Федер купу у риболову пехар за најбољи улов освојио је Ласло Добо из Хоргоша, другопласирани је био Чаба Газдаг из Кањиже и трећепласирани Роберт Берта из Хоргоша. Газдаг је на овом такмичењу упецао најкрупнији примерак амура од 9,5 килограма, а домаћини су овом приликом специјалну награду за рекорд језера у овогодишњој пецарошкој сезони доделили Золтану Сабоу из Суботице за упецаног шарана дивљака који је тежио 10,55 килограма. 

Кулинарски жири којим је руководио Иштван Пакаи је оцењивао специјалитете - прва награда за печена јела припала је Денешу Кењерешу из Мартоноша, друга Винарији „Балинт” из Кањиже и трећу је добио Атила Бериша из Кањиже. У категорији јела са млевеном паприком победник је Ђерђ Рожа из Кањиже, друга награда припала је Денешу Кењерешу и трећа Тибору Попићу из Мартоноша. У конкуренцији осталих јела пехаре су освојили Кањижани. Прво место освојио је Ервин Капитањ, друго екипа „Крин”, а треће Анастазија Немет.  

Izvor: www.dnevnik.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries