Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue06062023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Preduzeti prvi koraci ka realizaciji projekta Beograd na vodi

BEOGRAD - Urbanistički zavod Beograda preduzeo je početne korake ka realizaciji projekta Beograd na vodi i kako bi zaživela ideja spiralnog “Oblaka”, japanskog arhitekte Soja Fuđimotoa, koji će povezati savsko pristanište i Beton halu sa Kalemegdanom. Deo posla koji je u nadležnosti Zavoda trebalo bi da bude završen u narednih šest meseci.

Naime, da bi uopšte počela realizacija projekta japanskog arhitekte Fuđimotoa, koji je pobedio na međunarodnom konkursu koji je organizovao grad Beograd,neophodna je urbanistička provera i unošenje u plan. Radi realizacije projekta doneta je odluka o izradi plana detaljne regulacije prostora između Bulevara vojvode Bojovića, Karađorđeve, Brankovog mosta i reke Save. 

"Urbanistička provera je osnov za dobijanje lokacijske, a zatim i građevinske dozvole. U plan, koji radimo u saradnji sa gradskim i republičkim Zavodom za zaštitu spomenika kulture kako se ne bi narušila autentičnost i istorija Kalemegdana, biće ubačeno i pobedničko rešenje konkursa", rekao je direktor Urbanističkog zavoda Beograda Nebojša Stefanović.  

Kako kažu u gradskoj upravi, po usvajanju nacrta plana, biće izrađena tehnička dokumentacija na osnovu koje će biti izabran izvođač radova. Atraktivan „Oblak” trebalo bi da spoji Knez Mihailovu ulicu i Kalemegdan sa obalom Save i pristaništem. Ceo kompleks bi se prostirao na oko 26.000 kvadrata, a investicija je vredna oko 25 miliona evra.  

“Beograd na vodi” je pre mesec dana bio tema sastanka prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnika Dragana Đilasa. Dogovoreno je tada da se intenzivira saradnja po ovom pitanju, kao i da se formiraju zajedničke radne grupe koje će ubrzano raditi na relizaciji ovog projekta.  

Prema ranijim najavama, u okviru ovog projekta predviđena je i rekonstrukcija dela tramvajske mreže u toj zoni, gradnja novih pešačkih veza sa istorijskim centrom grada i šetalištima na Kalemegdanu. Gradonačelnik Dragan Đilas izjavio je nedavno da će “Beograd na vodi”, uz gradnju metroa, potpuno promeniti sliku grada.  

Realizacija “Oblaka” samo je deo projekta kojim će zapušteno savsko priobalje dobiti novi život, a spuštanje Beograda na reke moglo bi da traje duže od decenije. Potrebno je izmestiti i Železničku stanicu, završiti most Zemun-Borča, izgraditi i most kod Vinče, preseliti glavnu autobusku stanicu u Novi Beograd, završiti obilaznicu oko Beograda, čime će se izmestiti i tranzitni saobraćaj, i ukinuti prugu oko Kalemegdana.  

Oblak u brojkama: 

- 26.000 kvadrata će zauzeti ceo kompleks
- 25 miliona evra je vrednost investicije
- 20.000 kvadrata komercijalnog prostora
- 8.500 kvadrata predviđeno za galerije
- 5.000 kvadrata biće pretvoreno u prostor za restorane, kafiće...
- 500 parking mesta

 Izvor: www.gdeinvestirati.com

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries