Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed10042023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

AKCIJA: Nastavljeno uređivanje beogradskog priobalja!

Uređenje obala Save i Dunava redovna je akcija koju sporovodi grad Beograd unazad nekoliko godina, ukazao je načelnik Odelenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima „Čvorište” Darko Glavaš

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom gradskih službi i javnih komunalih preduzeća danas je očišćeno priobalje od Brankovog mosta do Rečne mornarice sa novobeogradske strane, kao i deo od Brankovog mosta do „Gazele”.

Uređenje obala Save i Dunava redovna je akcija koju sporovodi grad Beograd unazad nekoliko godina, ukazao je načelnik Odelenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima „Čvorište” Darko Glavaš.

On je apelovao na vlasnike splavova i drugih plovnih objekata da vode računa o čistoći oko tih objekata, posebno kada se voda povuče posle visokog vodostaja. Takođe je uputio i apel građanima da savesnim ponašanjem budu primer kako treba čuvati svoje obale, jer Beograd ima što malo gradova ima, a to je direktan izlaz na dve reke na kojima se nalaze divni sadržaji za rekreaciju, opuštanje i zabavu.

U narednim danima, istakao je Glavaš, akcija čišćenja biće nastavljena na Zemunskom i Beogradskom keju, posle čega će se preći na uređenje obala Starog grada.

Vladimir Pavlović iz Javnog vodoprivrdnog preduzeća „Beogradvode” istakao je da se danas radi onaj segment koji se obično ne radi, a to je čišćenje korita reke, jer on nije u nadležnosti grada, već vlasnika splavova i drugih plovnih objekata.

– S obzirom  na to da je u prethodnom periodu bio veoma visok vodostaj, posle  čega je ostalo mnogo otpada, organizovali smo zajedničku akciju čišćenja – istakao je Pavlović.

Stefanija Popov iz JKP „Zelenilo – Beograd” navela je da će radnici tog preduzeća pokupiti trupce i grane koje je reka nanela na obalu. Takođe, prema  njenim rečima, biće uklonjene vrbe i drugo podrastinje koje je nepredviđeno niklo u tom pojasu.

Pomoćnik načelnika Komunalne policije grada Beograda Boban Rajčić rekao je da komunalna policija pored svojih redovnih dužnosti obilazi i plovila čiji su vlasnici, prema Odluci koja uređeju tu oblast, u obavezi da održavaju red oko tih objekata.

– Mi smo prethodnih dana obaveštavali vlasnike plovila na ovom potezu da su u obavezi da očiste otpad oko njih. U toku dana biće urađena provera, posle čega će biti podnete prekšajane prijave protiv onih vlasnika splavova koji su se oglušili na naš zahtev – najavio je Rajčić.

On je podsetio da predviđena kazna za tu vrstu prekršaja iznosi od 50.000 do milion dinara.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries