Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri12082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

7 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Kuća splav za 15.000 evra

BEOGRAD - Od kako su krenule tropske vrućine, verovatno su mnogi poželeli da se presele na reku i pomislili kako bi prijalo imati kuću na vodi.

Zbog toga se i agenti za nekretnine u Beogradu nadaju da će i ovog leta porasti prodaja splavova-kuća. 

Trenutno je ponuda u agencijama mala, ali se u oglasima na internet stranicama i štampanim verzijama nude ploveće kuće na Savi i Dunavu, po cenama od oko 15.000 evra. 

Najveći problem za slab promet splavova, kako tvrde agenti, je vanknjižno vlasništvo sa neizvesnim statusom, za koje ne postoji garant da jednoga dana neće biti uklonjeni.  

Međutim, postoje i agencije koje nude kućice na novobeogradskom Savskom keju, Adi Međici, Starom Sajmištu, Adi Ciganliji, Makišu.  

Iz agencija za nekretnine kažu da su ponuda i potražnja mnogo manje nego kao kod standardnih nekretnina. Većina vlasnika u popularnijim zonama - novobeogradskim blokovima i Adi Ciganliji svoje splavove postavljaju legalno.  

"Za splavove je jedino dobra investicija luksuzna varijanta. Tada je moguće iznajmiti splav i na određeno vreme ili za neki projekat ili pak živeti tokom letnjih meseci na njemu. Kada su manji splavovi u pitanju, ova "skromna" investicija od oko 15.000 evra je samo u užitak na vodi", kažu agenti.  

Svoju kućicu na vodi, koju je pre 13 godina sagradio na novobeogardskoj obali, trenutno za 16.000 evra prodaje Milovan Petrović. Kuća ima kupatilo, sobu, spavaći deo, natkrivenu i zatvorenu terasu. Ukupna površina je oko 100 kvadrata, a trećina prostora je zatvorena i lepo izolovana.  

"Godinama smo je koristili za letnji odmor i uživanje i nema lepšeg mesta da se pobegne od gradske buke", kaže Petrović.  

"Godinu dana sam čak i živeo na njoj i osim kada se digne vodostaj, nema druge mane. Sa druge strane, život na reci pruža mnogo - mir, tišinu, čist vazduh, a da ne govorim o letnjim uživanjima". 

Izvor: www.glas-javnosti.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries