Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed03222023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

8 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Otvorena sezona kupanja na Adi Ciganliji

Obzirom da je temperatura vode u Savskom jezeru prešla očekivanih 22 stepena, koliko je potrebno za bezbedno kupanje, Beograđani su od danas dobili priliku da uživaju na omiljenom gradskom kupalištu.

BEOGRAD -  Na Adi Ciganliji je zvanično je danas otvorena letnja kupališna sezona, kao i sezona Plave zastave.

Obzirom da je temperatura vode u Savskom jezeru prešla očekivanih 22 stepena, koliko je potrebno za bezbedno kupanje, Beograđani su od danas dobili priliku da uživaju na omiljenom gradskom kupalištu pod nadzorom spasilačkih ekipa. 

Kupališna sezona otvorena je paralelno sa otvaranjem sezone Plave zastave, priznanja koje je Savsko jezero dobilo drugu godinu za redom i koje potvrđuje najviši kvalitet plaže. Direktoru JP “Ada Ciganlija“ Aleksandru Stamenkoviću, plavu zastavu predao je  Riza Epikmen, međunarodni mentor iz Turske, nakon čega se zastava na radost brojnih gostiju i posetilaca zavijorila nad Savskim jezerom. 

„Kada je Ada Ciganlija prošle godine prvi put dobila Plavu zastavu, to je bio izuzetno veliki uspeh, jer se Srbija svrstala u red brojnih zemalja širom planete koje mogu da se pohvale najuređenijim i najlepšim plažama.

Ove godine, taj uspeh je još veći jer smo uspeli da zadržimo Plavu zastavu i da ispunjavanjem strogih međunarodnih kriterijuma, obezbedimo svim našim posetiocima privilegiju da u centru grada uživaju na plaži nad kojom se vijori Plava zastava.“ – rekao je Aleksandar Stamenković, direktor JP „Ada Ciganlija“ i dodao da pored najvišeg kvaliteta kupališta, posetioce „beogradskogmora“ očekuje dinamična sezona sa brojnim besplatnim sportskim, zabavnim i kulturnim sadržajima. 

O bezbednosti kupača, i ove sezone brinuće spasioci koji su prošli obuku u skladu sa međunarodnim standardima, a koji su sezonu otvorili atraktivnim takmičenjem u sportskom spasavanju, prvim te vrste održanim u Srbiji. Podršku će im, kao i prethodnih godina pružati ekipe Hitne pomoći i Policije. 

Da će Ada Ciganlija i ovog leta biti mesto dobrog provoda, zabave i rekreacije potvrđuje veliki broj sadržaja i programa koje je JP“Ada Ciganlija“ pripremilo za posetioce. Najmlađi će imati mogućnost da provedu raspust uz besplatne škole plivanja, vaterpola, rolera, kajaka, odbojke na pesku, kao i edukaciju o bezbednom korišćenju kupališta za decu i roditelje.

Za one željne dobrog provoda, dobra vest su besplatni koncerti koji će se u saradnji sa Belgrejd Bir Festom održavati svake večeri tokom jula, a već sledećeg vikenda, 22. juna, svi oni koji žele da vide atrakciju svetskog ranga, uživaće u Red Bul Flugtagu koji će se po prvi put održati u Beogradu, upravo na Adi Ciganliji.

Izvor: www.kurir-info.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries