Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri05272022

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

5 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

"Nema razloga za paniku zbog rasta Dunava"

Vodostaj na Dunavu danas je u porastu, ali za sada nema najava da će biti poplava, izjavio je Tanjugu zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đorđe Babić.

Na Dunavu je proglašena redovna odbrana od poplava od Bogojeva do Sremskih Karlovaca i na kanalima hidrosistema Dunav - Tisa - Dunav i u tom delu veći je porast vodostaja, rekao je Babić.

Babić je kazao da se za sada ne očekuje nikakva evakuacija ljudi, niti plavljenje naselja.

"Dunav raste i takva situacija će biti do 12. juna, kada se očekuje da vrh vodenog talasa stigne do Bezdana", rekao je Babić i dodao da su nadležne ekipe na terenu i da preduzimaju sve aktivnosti.

Babić je istakao da je danas održana sednica Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, gde je podnet izveštaj o trenutnom stanju i o pripremi svih subjekata za odbranu od poplava.

"Svi subjekti su preduzeli kompletno preventivne i operativne mere, "Vode Vojvodine" su pripremile i džakove i pesak i mehanizaciju i u slučaju potrebe da bude sve to korišćeno i angažovano, izdaće se adekvatne naredbe", rekao je Babić. 

On je kazao da se ne očekuje da će nivo Dunava preći nešto više kotu vanredne odbrane od poplava, ali bi kod Bezdana 12. juna mogao prevazići kotu vanredne odbrane od poplava.

"Za sada nema mesta panici, ali sve naše jedinice su spremne, preduzimaju preventivne i operatvne mere, obilaze kritična područja i biće korišćeni svi resursi da se izvrši adekvatna odbrana na tim ugroženim područjima, naročito u opštinama Beočin i Sremski Karlovci i u Starom Slankamenu, gde ima objekata koji mogu biti ugroženi poplavama", najavio je Babić.

Babić je najavio preduzimanje svih mera kako bi se tamo maksimalno obezbedila adekvatna odbrana od poplava, da ne bi stradali ljudi i njihova imovina.

"Pratimo situaciju i u Mađarskoj i sa njima razmenjujemo sve podatke i informacije i prema informacijama koje imamo, vrh talasa bi trebalo da bude u Budimpešti negde 10. juna", istakao je Babić.

On je rekao da, iako ima povremeno pljuskova, za sada nema opasnosti od pojave poplava na drugim vodotocima.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries