Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed02082023

Last update06:30:53 PM

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

Pronadjeno telo jednog od clanova posade!

SMEDEREVO - Identifikovano je telo jedno...

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Prevrnuo se teretni brod, za posadom se još traga

Lučka kapetanija Smederevo je prvu infor...

Širenje kapaciteta HE Đerdap

Širenje kapaciteta HE Đerdap

U toku je priprema i za izgradnju hidroe...

Masovno kradu šljunak iz reka

Masovno kradu šljunak iz reka

Inspekcija tvrdi da se nanos iz Save i D...

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Plovni kanal Morava-Vardar šansa za regiju

Kina je spremna naći partnera za izgradn...

Vesti iz Sveta

Vesti iz Zemlje

ZANIMLJIVOSTI

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na

MESTO SPRETNIH I IZDRŽLJIVIH SPLAVARA Lađari na "zvornikušama" i "burinkama" plovili Drinom

6 YEARS AGO  |  Ivana

Zvorničani su poznati kao spretni i izdržljivi splavari. O njima su i pesme pevane, ali se malo zna o čamdžijama, lađarima na "zvornikušama" i "burinkama", koji su svoja plovila uzvodno vukli kao što su to nekada činili burlaci na Volgi.

Loading...

Nautički Rečnik

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

SEĆANJA NA HEROJA ALEKSANDRA BERIĆA: Komandant broda Drava oči u oči sa nemačkim štukama

7 YEARS AGO  |  Ivana

Aprilski rat 1941 ostaće upamćen osim po hrabrim pilotima koji su branili Beograd i herojstvom komandanta rečnog monitora Drava koji se borio protiv nemaćkih štuka. Pre pogibija uspeo je sa posadom da obori pet štuka i veći broj ošteti, a zatim da ode u legendu

Loading...

Da li je ispumpavanje Ledinačkog jezera bilo zakonito?

LEDINCI - Višegodišnji problem koji je nastao zbog isušivanja Ledinačkog jezera dobio je epilog. Administrativna komisija Vlade Srbije još 2008-me godine odobrila je projekat rekultivacije kompaniji "Alas Rakovac", koja je u vlasništvu Dušana Borovice. Upravni sud je u februaru doneo presudu na žalbu stanovnika Starih Ledinaca, i taj predmet ponovo uputio na razmatranje.

Upravni sud Srbije usvojio je žalbu MZ "Stari Ledinci" protiv Administrativne komisije Vlade Srbije, zbog čije je blanko saglasnosti pre nekoliko godina ispumpana voda iz Ledinačkog jezera, i predmet ponovo vratila na razmatranje, pišu Novosti i Radio 021.

Naime, ova vladina komisija je 2008. godine firmi "Alas Rakovac" odborila projekat rekultivacije jezera, zbog čega se tada podigla velika buka u javnosti.

Nezadovoljni građani, kojima je jezero predstavljalo letnju oazu za kupanje, tvrdili su da je jedina namera "Alasa" eksploatacija kamena. Međutim, i pored zabrane isušivanja koju je zbog nepostojanja saglasnosti izrekla vodoprivredna inspakcija, voda iz jezera je ispumpana, a bivše kupalište je od tad pod budnim okom kompanije "Alas Rakovac".

Predsednik MZ "Stari Ledinci" Slobodan Jovanović kaže da je po sredi oživljavanje rudnika i eksploatacija više pod pet miliona kubnih metara trahita, čiji je transport podrazumevao dnevni protok oko 100 teških kamiona jedinim putem kroz selo.

Pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine Slobodan Puzović kaže da je ovaj slučaj jedan od komplikovanijih, jer se "nadležnosti prepliću", a učesnici služe igrom rečima, pa umesto zabranjenog pojma "eksploatacija" koriste zakonom dozvoljeni "rekultivacija".

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2hpPyxXiOPY

Izvor: www.rtv.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries